„Jau darydamas apšilimą pajaučiau, kad žymiai geriau“, – po triuškinančios pergalės prieš rumunus (97:64) žurnalistams prisipažino pats M. Grigonis.

Teigiamą signalą iš kandidato gavęs Dainius Adomaitis jau pirmo kėlinio viduryje metė jį į kovos prieš Rumunijos komandos sūkurį. Visgi ir iš šalies buvo matyti, kad koja dar trukdo Mariui demonstruoti geriausią savo žaidimą.

„Ją man skaudės dar ilgą laiką, bet kaip tą skausmą toleruosiu, taip ir bus. Aišku, dabar žymiai mažiau skauda, todėl džiaugiuosi“, – pasakojo Berlyno ALBA komandą vasarą papildęs 198 cm ūgio kaunietis

„Profilaktiškai tabletę, – paklaustas, ar prieš mačą naudojo nuskausminamuosius, šyptelėjo jis. – Nors viskas gerėja, bet atliekant staigesnį judesį, ypač gynyboje, ateina aštresnis skausmas.“

16:15 min. aikštelėje prabėgiojęs M. Grigonis spėjo atlikti du tolimus šūvius, tačiau abu jie skriejo pro šalį. Tiesa, rinktinės kandidatas atkovojo 3 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, bet tuo pačiu pats padarė net 4 klaidas.

„Kaip čia būsiu patenkintas: visur dar kojos lėtos, visur vėluoju, daug klaidų. Dar labai daug trūksta žaidimo, nes buvau atitrūkęs nuo krepšinio. Bet tai tik pirmos rungtynės, todėl nereikia apie tai galvoti“, – savikritiškas buvo, bet savęs neskalpavo Marius.

Vis tik gynėjui žaidimo ritmą pagauti reikia kuo greičiau, nes kitaip traukinys į Europos čempionatą išvyks be jo. Nors D. Adomaitis jaunojo žaidėjo ir kantriai laukė pastarąsias tris savaites, tačiau iki turnyro starto likus 12-ai dienų, dar tikrai negalėjo jam garantuoti vietos dvyliktuke.

„Žiūrėsime, dabar nieko negaliu sakyti, – trumpai M. Grigonio galimybes vertino rinktinės vairininkas. – Jam reikia laiko, kad rungtynėse gautų maksimalų krūvį – tada mes galėsime nuspręsti.“

O ar pats gynėjas vis dar tikisi pavyti nuvažiuojantį traukinį?

„Aš visą laiką bandau. Situacija susiklostė nelabai faina, bet bandau, o paskui treneris spręs, ar esu reikalingas“, – atsakė jis.

Antroji proga užsirekomenduoti nacionalinės komandos trenerių štabui kauniečio laukia jau šeštadienį, kai sausakimšoje Rygos arenoje lietuviai išmėgins jėgas su Latvijos rinktine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)