Antradienio vakarą Lietuvos ir užsienio interneto portalai mirgėjo pranešimais, kad 213 cm ūgio Lietuvos rinktinės kandidatas sukirto rankomis su Šandongo „Golden Stars“ klubu.

„Sprendimas nebuvo lengvas, nes turėjau nemažai įdomių pasiūlymų iš skirtingų klubų. Kinai iš pradžių siūlė mažesnę sumą, o po to ėmė siūlyti vis daugiau ir daugiau, kol pasiūlė tokius pinigus, kurių atsisakyti būtų kvaila, – Prancūzijoje kalbėdamas su Krepšinis.lt, savo sprendimą motyvavo D. Motiejūnas. – Bet kuris žaidėjas neatsisakytų tokių pinigų.“

Skelbiama, kad kaunietis per sezoną Kinijoje „į rankas“ gaus 2,5 mln. JAV dolerių, o su priedais ši suma gali išaugti net iki trijų milijonų.

Bet krūvą šlamančių Šandongo komandos vadovai išleido ne tik Donatui – po kelių valandų paskelbta, kad panaši sutartis bus pasirašyta su buvusiu Kauno „Žalgirio“ legionieriumi Ty Lawsonu, kuris praėjusį sezoną gynė Sakramento „Kings“ garbę ir NBA lygoje per mačą vidutiniškai rinko po 9,9 taško ir 4,8 rezultatyvaus perdavimo.

„Kelis kartus šnekėjau su treneriu, kuris labai entuziastingas, nori nemažai pasiekti šį sezoną, o aš tikrai galiu padėti jam tai padaryti“, – pokalbius su 45-erių specialistu iš Serbijos Aleksandru Kesaru prisiminė D-Mo.

Sonny Weemsas

Kinijos klubai šią vasarą kaip reikiant drebina žaidėjų rinką – kosminėmis sumomis jau anksčiau susiviliojo rezultatyviausias praėjusio Eurolygos sezono žaidėjas Keithas Langfordas, kitas buvęs žalgirietis Sony Weemsas, 10-asis 2009 metų NBA naujokų biržos šaukimas Brandonas Jenningsas ar ilgametis Donato komandos draugas Terrence'as Jonesas.

Guangdongo „Southern Tigers“ komandai artėjančiame sezone vadovaus ir vienas geriausių Lietuvos trenerių Jonas Kazlauskas, į savo štabą pasikvietęs dar su tautiečius – asistentu dirbsiantį Rolandą Jarutį ir fizinio rengimo specialistą Sigitą Kavaliauską, dėl iššūkio Kinijoje atsisakiusį darbo rinktinėje.

„Jeigu kiekviena komanda turi po vieną-du NBA žaidėjus, tai tas lygis, manau, tikrai nebus toks tragiškas. Tikrai bus geresnis nei LKL“, – juokėsi D-Mo. – Nors žaisti lengva tikrai nebus, stengsimės laimėti kuo daugiau rungtynių ir, aišku, čempionatą.“

Nors daugelis viešojoje erdvėje svarsto, kad Donatas Kinijoje pažais 6 mėnesius ir vėliau persikels į NBA arba Eurolygą, tačiau jeigu jo naujoji komanda nužygiuos iki pusfinalio ar net finalo – šis planas neišdegs, nes sezonas kaip reikiant užsitęs.

O pasiūlymų iš Eurolygos klubų krepšininkas sulaukė ne vieno. Ypatingai juo domėjosi Tel Avivo „Maccabi“ klubas. Susidomėjimas buvo toks didelis, kad Krepšinis.lt sulaukė net Izraelio žurnalistų užklausų apie D. Motiejūną.

„Pasiūlymas tikrai buvo įdomus – aš jį rimtai svarsčiau. Bet didžiausia mano baimė buvo ta, kad per paskutinius du sezonus jie pakeitė 10 trenerių. Nežinai, kas bus treneris ir ar jis nesikeis po mėnesio, po dviejų: gali vienam treneriui tikti, kitam netikti – pas vieną žaisti, kitas ateis ir sakys „važiuok namo“. Būtent dėl to labai atsargiai į šį pasiūlymą žiūrėjau“, – prisipažino aukštaūgis, kurio teigimu, susidomėjimą rodė dar keli klubai, bet jų įvardinti D-Mo nenorėjo.

Donatas Motiejūnas

Net mėnesį iš NBA klubų „tinkamų“ pasiūlymų laukęs ir po penkių sezonų stipriausią pasaulio krepšinio lygą paliksiantis lietuvis džiaugiasi, kad pagaliau įgyvendino svarbiausią savo vasaros paieškų plano dalį.

„Kinijoje žaisiu nemažai: pasiilgau krepšinio, nes iš esmės dvejus metus nerungtyniavau, tad norisi pasižaisti. Manau, kad man tai išeis į naudą“, – svarstė aukštaūgis, praėjusiame sezone tik po Naujųjų metų pasirašęs sutartį su Naujojo Orleano „Pelicans“ ir spėjęs sužaisti 34-ias reguliariojo NBA sezono rungtynes.

Jose D-Mo ant parketo praleisdavo po 14 minučių, per kurias spėdavo įmesti 4,4 taško ir atkovoti 3 kamuolius.

Žaidimo skonio pasiilgęs lietuvis po tokio NBA sezono nebenorėjo kartoti praėjusios vasaros klaidos ir, net neturėdamas sutarties, nusprendė prisijungti prie Lietuvos rinktinės treniruočių stovyklos. Tiesa, kaip prisipažįsta pats, iki susitarimo su kinais, dėl traumos rizikos galvos jis nesuko.

„Nebuvo man tos baimės. Žydrūnas (Vilenčikas: vyriausias rinktinės vadybininkas – Krepšinis.lt) padarė gerą darbą apdrausdamas mane – aš neturiu ir neturėjau jokios baimės. Treniruojuosi šimtu procentų kiekvieną dieną“, – pabrėžė Donatas.

Darbo rezultatus jis su dar 14 į Prancūziją atvykusių Lietuvos rinktinės kandidatų vėl demonstruos trečiadienio vakarą, kuomet Dainiaus Adomaičio auklėtiniai Orleane išmėgins jėgas su Kroatijos krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)