Paskutiniems už darbą treniruočių stovykloje strategai padėkojo gynėjui Adui Juškevičiui ir vidurio puolėjui Evaldui Kairiui.

Pastarasis šią savaitę dar darbuosis su komanda, mat trumpam pavaduos Donatą Motiejūną, kuris keliaus į JAV ir dalyvaus vaiko gimdyme.

„D. Motiejūnas po rungtynių su Ispanija dėl asmeninių priežasčių turės trumpam palikti rinktinę. Mes norime, kad treniruočių procesas vyktų visavertiškai, todėl E. Kairys darbuosis su komanda treniruotėse iki pat išvykimo į čempionatą“, – sakė D. Adomaitis.

Rinktinė į Tel Avivą iškeliaus kitą pirmadienį. Jos sudėtyje bus penki gynėjai, penki puolėjai ir du vidurio puolėjai.
Lietuvos rinktinės dvyliktukas

Progą debiutuoti nacionalinėje komandoje oficialiose varžybose turės Eimantas Bendžius. 27-erių krepšininką D. Adomaitis į treniruočių stovyklą pakvietė paskutinę akimirką, kuomet paaiškėjo, jog Indianos „Pacers“ klubas neišleis Domanto Sabonio, o D. Motiejūno planai dar buvo migloti.

Treneris taip pat nusprendė pasilikti ekipos sudėtyje kritikos dėl prastos gynybos ir neblizgančio pataikymo iš toli susilaukusį Artūrą Milaknį. Net po septynerių metų pertraukos su rinktine į pirmenybes keliaus ir kitas panašaus braižo gynėjas Martynas Gecevičius.

Prieš čempionato startą lietuviai sužais dar dvejas kontrolines rungtynes. Trečiadienį Šiauliuose laukia akistata su Islandija, penktadienį Vilniuje – kur kas rimtesnis jėgų patikrinimas su čempionės titulą ginsiančia Ispanija.

– Kokie akcentai prieš rytojaus draugiškas rungtynes su islandais?, – žurnalistai paklausė D. Adomaičio.

– Akcentavome gerą koncentraciją. Žaisime su komanda, kuri yra labai aktyvi, daug gerų perimetro žaidėjų, jie mėgsta keistis gynyboje, dažnai žaidžia aikštės gynyba, todėl mūsų prisitaikymas puolime bus pagrindinis dalykas.

– Ar jau norisi žaisti oficialias rungtynes, nes draugiškų rungtynių ciklas artėja į pabaigą?

– Žaisti norisi visada. Bet per likusį laiką svarbiausia yra susitvarkyti banguojantį mūsų žaidimą ir kiekvienose rungtynėse žinoti ir vykdyti savo žaidimo planą.

– Ko pasimokėte iš turnyro Rygoje?

– Išanalizavome video medžiagą, per treniruotes taisėme klaidas, kurias darome.

– Liko dar dvejos draugiškos rungtynės. Ką labiausiai dar norite patobulinti rinktinės žaidime?

– Savitarpio supratimą kai kuriose situacijose. Gynyboje kai keičiamės dengiamaisiais, taip pat prisitaikymas prie priešininko kai žaidžia kažkokias specialias situacijas. Svarbiausia gerinti komunikaciją ir mažinti klaidų kiekį.

– Kaip Mariaus Grigonio čiurna? Ar nebuvo per didelis krūvis rungtynėse?

– Nemanau. Jis treniruojasi žaidžia su komanda. Viskas atrodo pakankamai gerai.

– Ko tikitės iš komandoje liekančio Eimanto Bendžiaus?

– Jis yra mums reikalingas tuo, kad per trumpą laiką aikštelėje gali padaryti daug naudos, tiek puolime, tiek gynyboje. Eimantas puikiai įsiliedavo į žaidimą pakilęs nuo atsarginių žaidėjų suolelio, o mums tokio žaidėjo ir reikia.

– Žinant Mariaus Grigonio traumą, ar jo buvimas su komanda – šiek tiek su rezervu?

– Mums yra reikalingas geras antrosios pozicijos žaidėjas, kuris gerai gintųsi, o šiuo metu Marius yra geriausiai besiginantis atakuojantis gynėjas.

Senojo žemyno pirmenybes rugpjūčio 31 d. Lietuva pradės B grupėje kartu su Ukraina, Izraeliu, Gruzija, Italija ir Vokietija.

Galutinė rinktinės sudėtis:

Gynėjai

Mantas Kalnietis

Lukas Lekavičius

Artūras Milaknis

Marius Grigonis

Martynas Gecevičius

Puolėjai

Mindaugas Kuzminskas

Jonas Mačiulis

Edgaras Ulanovas

Eimantas Bendžius

Donatas Motiejūnas

Vidurio puolėjai

Jonas Valančiūnas

Artūras Gudaitis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (282)