Penktadienį problemų su Rumunijos rinktine neturėję lietuviai šeštadienį susitinka su turnyro šeimininkais latviais. Nors tai tik draugiškas mačas, bet „braliukų“ susitikimas masina krepšinio sirgalius, 10 tūkstančių žiūrovų turėtų užpildyti Rygos areną.

Mače su rumunais žiūrovai į areną nebuvo leidžiami, todėl rungtynės su latviais bus visiškai kitokios. To laukia ir patys krepšininkai. „Latviai išgyvena atgimimą. Jie turi pajėgią, jauną ir daug žadančią komandą. Tikrai smagu, kad žaisime su tokiu priešininku ir dar smagiau bus tai, kad mačas vyks ne tuščioje arenoje“, – sakė Lietuvos rinktinės puolėjas Mindaugas Kuzminskas.

Latvija - Lietuva! Mes ar jie? #mesuzlietuva

A post shared by Lietuvos krepšinio federacija (@krepsinionamai) on Aug 19, 2017 at 5:53am PDT

Nors Latvijos rinktinė išgyvena pakilimą ir neslepia ambicijų iššauti Europos čempionate, „Betsafe“ lažybininkai favoritais laiko lietuvius. Mačas turėtų būti atkaklus, tačiau lietuvių galimybės laimėti vertinamos 62 proc. Tačiau norėdami laimėti, lietuviai, visų pirma, turės išspręsti Latvijos superžvaigždės K. Porzingio problemą.

„Tai yra žvaigždė ir ryškus lyderis. K. Porzingis imasi daug iniciatyvos ir nors yra aukštas, tačiau žaidžia ir perimetre. Mums dar nėra tekę žaisti prieš tokį aukštą ir dominuojantį žaidėją“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės trenerio asistentas Mindaugas Brazys.

Tiesa, K. Porzingis Latvijos rinktinėje kol kas sužaidė vos vieną mačą. Rugpjūčio 11 dieną Latvijos komandos talentas debiutavo rungtynėse su Lenkija ir iškart pademonstravo puikų žaidimą. Aukštaūgis tąkart pelnė 24 taškus ir atkovojo 12 kamuolių. Lietuvos rinktinės trenerių štabas išskiria ir kitus latvių krepšininkus – D. Bertanį, R. Smitsą ir J. Strelnieką.

Dar vienas galingas Latvijos rinktinės ginklas – toliašaudė artilerija. Latvių ekipoje pataikyti iš toli gali bet kas. „Reikės kreipti dėmesį į gynybą. Latvių komanda yra universali, turinti gerus metikus ir žaidžianti greitą krepšinį. Reikės susitvarkyti gynyboje, o puolime bus lengviau“ , – sakė M. Kuzminskas.

Latvijos ekipa per šį pasiruošimo ciklą jau yra sužaidusi 4 draugiškus mačus. Laimėti latviams pavyko du kartus – prieš Lenkiją ir Suomiją. Lietuvos komandai tai bus jau 7-osios draugiškos rungtynės. Mūsų šalies krepšininkai kol kas šventė tris pergales ir tris kartus pripažino varžovų pranašumą.

Lietuvos rinktinės treneriai šioms rungtynėms registruos visus krepšininkus, kurie atvyko į Rygą.

Lietuvos rinktinė versis tik be Deivido Gailiaus, kuris dėl virusinės infekcijos liko gydytis Lietuvoje.

Po turnyro Rygoje Lietuvos rinktinė grįš namo ir dar sužais du kontrolinius mačus – su Islandija ir Ispanija.

Primename, kad pirmose turnyro rungtynėse, kurios vyko be žiūrovų, Lietuvos rinktinė penktadienį 97:64 sutriuškino Rumuniją. Šį mačą trenerio sprendimu praleido vyriausias rinktinės žaidėjas Jonas Mačiulis.

Su nacionaline komanda D. Adomaičio sprendimu jau anksčiau atsisveikino Martynas Sajus, Rokas Giedraitis ir Mindaugas Girdžiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)