Arvydas Sabonis „Žalgirio“ arenos viduryje Robiui įteikė įrėmintus 15-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius ir kažką pakuždėjo ilgamečiam rinktinės kapitonui į ausį.

Palikdamas aikštelės parketą R. Javtokas pamojavo sirgaliams ir sulaukė šilto buvusio bendražygio Artūro Milaknio pasveikinimo.

Toks pagerbimas 37-erių šiauliečiui Lietuvos krepšinio širdyje – jau antrasis šiemet: karjerą baigusį centrą ovacijomis gerbėjai „į pensiją“ išlydėjo ir paskutinėse LKL finalo serijose rungtynėse.

O padėkos 211 cm ūgio buvęs krepšininkas tikrai nusipelnė, nes rinktinei atidavė ne vieną vasarą. Be to, ne kartą nacionalinės komandos garbę gynė net ir turėdamas sveikatos problemų, kuriuos atlaikyti padėdavo tik vaistai.

Per 15 metų su nacionalinės komandos marškinėliais aukštaūgis ant parketo iš viso išbėgo net 204 kartus, iš kurių 91 – oficialiuose mačuose. Pagal pirmąjį rodiklį jis visų laikų Lietuvos rinktinės atstovų sąraše šiuo metu rikiuojasi antras, o pagal antrąjį – ketvirtas.

Ačiū, kapitone! #mesuzlietuva

A post shared by Lietuvos krepšinio federacija (@krepsinionamai) on Aug 15, 2017 at 9:41am PDT

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)