„Kolegos lietuviai mus jau pakrikštijo europietišku „Golden State Warriors“, – po rungtynių dėl gauto komplimento patenkintas buvo 50-metis Latvijos ekipos treneris.

Kristapą Porzingį, Davį Bertanį ir būrį kitų pajėgių snaiperių komandoje turintis specialistas buvo įsitikinęs, kad pergalę prieš lietuvius pirmiausia leido pasiekti minimalizuotas klaidų skaičius. Rungtynių šeimininkai varžovams kamuolį dovanojo tik dešimt kartų, palyginimui, lietuviai padarė 17 klaidų.

„Prieš mačą sakiau, kad lietuviai tikrai moka žaisti, nesvarbu, kokios sudėties beatvyktų. Mes pradėjome rungtynes taip, kaip ir privalėjome. Lietuviai kontroliavo kovą dėl atšokusių kamuolių, nors didžiąją dvikovos dalį ir žaidė „žemu“ penketu. Bet mes beveik neklydome. Galbūt siekis idealiai sužaisti visas 40 minučių yra utopiškas, tačiau tikiu, kad mes jį galime realizuoti“, – komentavo A. Bagatskis.

Buvusio Kauno „Žalgirio“ žaidėjo ir stratego nuotaiką po pergalės kiek temdė tik organizaciniai nesklandumai, dėl kurių teko skubiai koreguoti kitos savaitės pasirengimo Europos pirmenybėms planus.

Sekmadienį latviai namuose dar sužais su Rumunija, o kitą ketvirtadienį dar ketino Rygoje išbandyti jėgas su Čekija. Bet šios šalies krepšinio rinktinė pranešė neatvyksianti į Latviją.

„Blogai, kai komandos nesilaiko tvarkaraščio“, – pyktelėjo A. Bagatskis.

Vis dėlto latviai operatyviai rado kitą varžovą ir galės repetuoti savo žaidimą prieš ukrainiečius.

Latvijos rinktinė Europos čempionatą pradės D grupėje Stambule (Turkija) kartu su Rusijos, Serbijos, Belgijos, Didžiosios Britanijos ir šeimininkų ekipomis.

Lietuviai B grupėje Tel Avive (Izraelis) varžysis su žydais, ukrainiečiais, gruzinais, italais ir vokiečiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)