Nors Ispanijoje kurį laiką buvo spekuliuojama tema, kad L. Dončičius, išaugęs Madrido krepšinio mokykloje, turėtų priimti Ispanijos pilietybę ir žaisti šios šalies rinktinėje, santūriu charakteriu garsėjantis krepšininkas spaudimui nepasidavė.

Oficialų pareiškimą padaręs slovėnas vietos intrigai nebepaliko: jis pasirinko žaisti gimtosios Slovėnijos nacionalinėje ekipoje.

Ir šios šalies krepšinio sirgaliai dabar trina rankomis – kartu su NBA rungtyniaujančiu Goranu Dragičiumi Luka sudaro mirtiną tandemą, kuris nutiesti slovėnams kelius į dar neregėtas aukštumas.

Kad viltys į vienbalsiai Eurolygos kylančia žvaigžde pripažintą žaidėją dedamos ne be reikalo iliustruoja ir L. Dončičiaus statistika draugiškose rungtynėse.

Vos tik apsivilkęs Slovėnijos rinktinės marškinėlius 201 cm ūgio universalusis gynėjas iškart tapo jos lyderiu – jau pirmame mače prieš Rusijos komandą vos per 14 minučių jis spėjo pelnyti 14 taškų, atkovoti 6 kamuolius, atlikti 4 rezultatyvius perdavimus ir surinkti 20 naudingumo balų.

Tačiau labiausiai visus pribloškė fantastiškas Lukos žaidimas akistatoje su viena pajėgiausių būsimo Europos čempionato dalyvių Kroatija – jaunasis talentas pelnė net 27 taškus, po krepšiais sugriebė 8 atšokusius kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Po tokio pasirodymo susižavėjimo neslėpė ir kroatų treneris Aleksandras Petrovičius – legendinio kroatų snaiperio Draženo Petrovičiaus vyresnysis brolis.

„Neįtikėtina stebėti vaikiną, kuris taip žaidžia. Kai matai, ką Luka per pastaruosius metus išdarinėja ant parketo, supranti, kad Europoje jau ilgą laiką nebuvo tokio pilnai sudėto žaidėjo – tiek psichologiškai, tiek fiziškai.

Jo žaidimo klasė – kur kas aukščiau už bet kurio šios pozicijos žaidėjo Europoje, rungtyniavusio pastaruosius dešimt ar penkiolika metų. Tai tiesa“, – iš nuostabos aikščiojo kroatas.

Tiesa, pats Slovėnijos krepšinio vunderkindas išliko savikritiškas. Ypač dėl savo gynybos prieš NBA jau ne vieną sezoną rungtyniaujantį Bojaną Bogdanovičių, kuris už jį vyresnis net dešimčia metų.

„Aš negaliu jų pavadinti savo geriausiomis rungtynėmis, nes mes pralaimėjome. Pelnyti taškai nėra svarbu, jeigu pralaimi. Negalėjau sustabdyti Bogdanovičiaus, kuris surinko 23 taškus. Jį labai sunku uždengti, nes jis puikus snaiperis.

Tačiau vis tiek manau, kad sužaidėme gana solidžiai prieš tokią varžovę kaip Kroatija, kurios smaigalyje žaidžia visiems puikiai žinomi žaidėjai kaip Bogdanovičius ir Šaričius“, – po kluptelėjimo 81:85 kalbėjo pats L. Dončičius.

Slovėnijos rinktinė, kuri šiemet pasipildė net tik jaunuoju Luka, bet ir natūralizuotu amerikiečiu Anthony Randoplhu, yra viena rimčiausių pretendenčių į Europos čempionato medalius.

Kovas dėl jų slovėnai pradės A grupėje, kurioje taip pat žais Suomija, Islandija, Prancūzija, Graikija ir Lenkija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)