Kas galėjo pagalvoti, kad norint pasilinksminti Palangoje nereikia nė cento. Na, arba gali prireikti, bet labai nedaug. Esmės tai nekeičia – dienomis mūsų pajūrio kurorte kainos gal kartais ir pasikandžioja, bet štai naktimis verslininkai pasidaro dosnūs ir daug ką siūlo tiesiog nemokamai.
Rengiant šį straipsnį, teko apsilankyti net šešiose linksmybes siūlančiose vietose. Į visas jas pavyko patekti visiškai nemokamai. Negana to, keliose vietose buvo dosniai dalijamas alkoholis.

Kažkas atsitiko, bet beveik visi Palangos naktinį gyvenimą valdantys verslininkai nusprendė, kad mokėti už linksmybes poilsiautojams nebereikia.

Štai legendinis klubas „Šachmatinė“, prieš daug metų garsėjęs kaip žinomų žmonių pasilinksminimo vieta, dabar, matyt, išgyvena ne pačius geriausius laikus. Basanavičiaus gatvėje vaikštančios merginos dalyja specialius kuponus – jie svečiams žada nemokamą įėjimą. „Paimkit ne vieną, paimkit du ar tris, atsiveskit draugų“, – prašo jos. Tas merginas kiekvieną dieną galima sutikti priešais klubą arba truputį toliau, maždaug ties Basanavičiaus gatvės viduriu.

Bet klubui nuo to ne geriau. Žmonės kažkodėl ėmė vengti čia linksmintis, šokių salėje vos kelios galvos. Vien tik jauni žmonės, atrodo, ką tik sulaukę pilnametystės. Vyresnieji užeina ir labai greitai išeina.

Naktinės linksmybės Palangoje

Kur kas daugiau žmonių galima pamatyti po medžiais, prie klubo durų. Jaunuoliai nesislėpdami iš butelių gurkšnoja gėrimus. Sako: taip ruošiasi į klubą. Išgeria lauke, kad nereikėtų pirkti bare.

Kita vieta – „Sporto lizdas“, daugeliui gal negirdėta, bet Basanavičiaus gatvėje viena iš populiaresnių. Maždaug 21 valandą vakaro čia koncertuoja vietinės reikšmės grupė – tuo metu svečiai prie stalų dar valgo šašlykus ir karbonadus, o štai apie vidurnaktį maistą pakeičia alkoholinių gėrimų stiklinės, prie pulto stoja didžėjus ir ima groti šokiams skirtus kūrinius. Skamba daug populiarių kūrinių – lietuviškos estrados hitai „Margarita“, „Neliesk mano damos“ ar pasaulinės scenos šlageriai „Lambada“, „Bamboleo“ ir panašiai.

Naktinės linksmybės Palangoje

Turbūt todėl „Sporto lizdas“, kuris labiau primena restoraną nei šokių klubą, traukia vyresnius žmones. Penkiasdešimtmečiai čia vėl gali pasijusti jauni. Nesivaržydami bučiuojasi, glamonėjasi.

Štai ponia Regina iš Šiaulių džiaugiasi, kad šioje linksmybių vietoje sulaukia itin daug vyrų dėmesio. Net jeigu nesuteikia jiems vilties, ją vyrai vis tiek pavaišina gėrimais bei komplimentais. „Čia kaip pažinčių vakaras, jeigu atėjai viena – niekada viena neišeisi. Susirenka labai daug vienišų vyrų, todėl jie kaip medžiotojai ieško gražių moterų“, – aiškina prie baro durų sutikta moteris.

Basanavičiaus gatvės 9 numeriu pažymėtame name – tarsi pats naktinių linksmybių centras. Čia veikia net du tarpusavyje konkuruojantys klubai.

Pirmasis, veikiantis jau ne vieną sezoną, – „Basanova“. Tai toji vieta, kurią praėjusią savaitę išgarsino tiesioginės transliacijos iš Basanavičiaus gatvės metu sutiktos „promo mergaitės“. Šį klubą jos reklamavo kaip paties pigiausio Lietuvoje ar net Europoje striptizo vietą. Sakė, įėjimo kaina čia 3 ar 2 eurai, o kartais vos 1 euras.

Naktinės linksmybės Palangoje

Būtent eurą įėjimas kainavo praėjusį penktadienį. Tačiau vienas dosnus vyriškis, trumpam grįžęs iš emigracijos, prie klubo durų kontrolieriams apmokėjo ne vieno svetimo žmogaus įėjimą. „Kas čia per kaina – 1 euras? Padaviau 10 ir liepiau įleisti dešimt žmonių. Tegul eina ir šoka, man negaila“, – savo poelgiu didžiavosi jis. Netoli Londono gyvenantis vyras stebėjosi, kokios pigios linksmybės Lietuvoje. Tačiau nusiminė, kad jokio striptizo „Basanova“ klube nepamatė, penktadienio naktį programoje, matyt, nieko panašaus nebuvo numatyta. Klube žmonės tiesiog šoko pagal populiarią klubinę muziką.

Dažnai čia pasilinksminti atvykstantis kretingiškis Linas sakė, kad šis klubas garsėja gražiomis ir antros pusės ieškančiomis merginomis. „Jeigu atėjai vienas – beveik nėra šansų, kad išeisi vienas. Ypač kaunietės nori užmegzti kurortinį romaną“, – šmaikštavo jis.

Tame pačiame pastate veikia ir iš kitos Palangos vietos persikėlęs klubas „Mojo Lounge Palanga“. Norint į šį klubą patekti nemokamai – dienos metu reikia užsukti į to paties pavadinimo barą paplūdimyje. Ten dirbančios merginos patikusiems svečiams užklijuoja specialias apyrankes, kurios tampa nemokamu bilietu nakties linksmybėms.

Naktinės linksmybės Palangoje

Praėjusį penktadienį tai buvo pats populiariausias klubas Palangoje. Ir vienintelis, už kurio durų stovėjo eilė laukiančiųjų. Čia sutiktos merginos Eglė ir Aušra džiaugėsi, kad šiame klube linksminasi daug užsieniečių, jie dosniai vaišina gėrimais. „Čia esame jau antrą kartą ir pačios už save dar nemokėjome. Palangoje vyrai, matyt, labai atsipalaiduoja ir netaupo pinigų. Matėme, kad perka ne tik mums, bet ir kitoms merginoms“, – sakė „Mojo Lounge Palanga“ lankytojos.

Kita klubo lankytoja Agnė labiausiai džiaugėsi, kad šioje vietoje galima pamatyti daug garsių žmonių. Ir net iš arčiau susipažinti. Ji gyrėsi, kad prieš porą savaičių čia susipažino su vienu televizijos laidų vedėju, santykius su juo palaiko iki šiol. Garsenybės vardo mergina nesutiko atskleisti.

Naktinės linksmybės Palangoje

Nemokamu įėjimu į naktines linksmybes vilioja ir pats naujausias Palangos klubas „V98 Social Club“. Klubui dirbančios merginos Basanavičiaus gatvėje praeiviams klijuoja svečio apyrankes ir žada įspūdingą programą su garsiais sostinės klubų vardais.

Ši nauja pasilinksminimo vieta, atrodo, labiausiai stengiasi sudominti publiką vakaro programa. Pavyzdžiui, praėjusį savaitgalį garsus sostinės kirpėjas Valerij Gigevič ten surengė savo vakarėlį „My Holiday is for Dancing”, kuriame ne tik grojo didžėjai, bet darbavosi ir makiažo, plaukų ir drabužių stilistai.

Naktinės linksmybės Palangoje

Pati išskirtiniausia naktinių linksmybių vieta Palangoje yra klubas-baras „Luiza“. Būtent jį labiausiai rekomenduoja miesto taksistai. „Neapsimoka kitur eiti, visi klubai jau baigia dirbti, o „Luizoje“ dar tęsiasi linksmybės. Ten ir ant stalų galima šokti, man atrodo, tai klubas be taisyklių“, – sakė šią vietą rekomendavęs vairuotojas.

Tiesa, vyras įspėjo, kad „Luiza“ yra ne kartą gana liūdnai pagarsėjusi. Alkoholio padauginę svečiai puola konfliktuoti piktais žodžiais ar net susimuša. „Geriau po vieną į tą klubą neiti, eikit su kompanija, saugiau tuo atveju, jeigu kas nors puls“, – aiškino taksistas.

Pamatyti šią vietą rekomendavo ir naktimis kebabais Palangos centre prekiaujančios merginos. „Luizą“ jos įvardijo kaip „užsibaigimo“ vietą. „Ten eina beveik visas Palangoje dirbantis personalas. „Luizoje“ niekam nerūpi, kaip tu atrodai, gali būti su kedais, gali būti su aukštakulniais. Net su treningais įleidžia. Tokia visiems atvira vieta, labai rekomenduoju“, – sakė kioske dirbanti mergina. Ten ji nukreipia visus, kurie prašo patarimo, kur linksmintis.

Naktinės linksmybės Palangoje

Patekti į šią nuo centro kiek nutolusią vietą prie Palangos turgaus oficialiai kainuoja 1 eurą, taip ir parašyta ant skelbimų lentos klubo-baro prieigose. Tačiau penktadienio naktį duris saugojęs apsaugininkas jokio mokesčio neprašė, visus norinčius įleido net be papildomos patikros.
„Luizoje“ iš tikrųjų buvo karščiausia atmosfera. Vienas vyras taip įsismarkavo linksmintis, kad net iki pusės išsirengė. Jokia apsauga jo netramdė, o publika tik palaikė švilpimu ir plojimais.

Bare prie taurėmis nukrauto staliuko sutikta pora pasidžiaugė, kad, skirtingai nei kituose klubuose, čia šokių muzika groja ne iš įrašų, o gyvai. Tam skirta vokalisto ir saksofonisto grupė, kuri čia atstoja didžėjų. Penktadienio vakarą muzikantų duetas atliko aštuntojo dešimtmečio hitus.

Naktinės linksmybės Palangoje

Vis dėlto visos šios vietos, nors ir nemokamos, turi savų minusų. Pažvelgus į policijos suvestines, nesunku pastebėti, kad Palanga naktimis tampa tikrai ne pačiu saugiausiu miestu Lietuvoje.
Štai visai netoli „Šachmatinės“ vyko ir santykių aiškinimasis. Trys vaikinai susistumdė ir net kėlė vienas prieš kitą ranką, tačiau netrukus prie jų prisistatė policijos pareigūnai.

Naktinės linksmybės Palangoje

Prie „Luizos“ irgi barėsi keli vyrai, o policininko vaidmenį tame konflikte atliko vieno iš jų moteris, kuri visa gerklė rėkė: „Nustok, Albinai, nustok, nieko jis tau blogo nepadarė“.

Naktimis, ypač savaitgaliais, Basanavičiaus gatvė tampa tarsi zombių miestu. Daug vos kojas velkančių, šlitinėjančių žmonių. Labiausiai pavargę, galvas nuleidę sėdi ar net miega ant garsiosios Basanavičiaus gatvės suoliukų. Toks vaizdas jau nieko nestebina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)