„Sieksime, kad kurortinėje teritorijoje būtų daugiau galimybių aktyviai leisti laisvalaikį, pramogauti su draugais, šeimomis“, – taip Mažojo Pakaunės turizmo žiedo idėją apibūdino Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Meras viliasi, kad plėtoti turizmo infrastruktūrą bus lengviau, nes vyriausybė šių metų vasarį Kulautuvai, Kačerginei ir daliai Zapyškio suteikė kurortinės teritorijos statusą.

Rajono turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Aistė Plūkaitė renginio išvakarėse sakė, kad nuo šiol iš Kauno pro Kačerginę iki Zapyškio atmynę dviratininkai galės penktadieniais, šeštadieniais bei sekmadieniais keltu saugiai persikelti per Nemuną, papramogauti Kulautuvoje, po to dešiniuoju Nemuno krantu sugrįžti atgal. Bus galimas ir priešingos krypties maršrutas. Nedidelis laivas vienu reisu galės perkelti iki 12 keleivių ir iki 6 dviračių. Bilietas kainuos vieną eurą, keleiviui su dviračiu – du eurus. Į Zapyškį iš Kauno bus galima atplaukti laivu „Tolstojus“.

Turizmo sezono atidarymo šventės ašimi tapo vienuoliktasis aitvarų festivalis „Tarp Žemės ir Dangaus“. Jame dalyvavo ir Kaune studijuojantys užsienio valstybių studentai. Zapyškio prieplaukoje tarpukario laikų drabužiais pasipuošusios damos ir Zapyškio bendruomenės nariai pasitiko su dainomis ir saldžiomis dovanomis atvykusią Kulautuvos delegaciją, kuri buvo pasipuošusi festivalio „Akacijų alėja“ simbolika, reklamuodama tradicinį vasaros renginį Kulautuvoje.

Šventės dalyviai supažindinti su turizmo sezono naujienomis, užsukti į Šv. Jono Krikštytojo bažnyčią kvietė pasaulinio garso fotomenininko, zapyškiečio Antano Sutkaus fotografijų paroda. Aitvarų dirbtuvėse kiekvienas galėjo pasigaminti ir savaip papuošti aitvarą, o po to jį paleisti į dangų. Aitvarų bei lėktuvėlių varžybose rungtasi dėl rajono mero taurės ir šventės rėmėjų prizų. Festivalį vainikavo viešosios įstaigos „Ramios bitės“ didžiųjų aitvarų pasirodymas ir koncertas.

Šiemet, anot rajono savivaldybės pranešimo, Kulautuvoje planuojama atidaryti vandenlenčių parką, sutvarkyti šalia Kačerginės esantį Pyplių piliakalnį, Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčią, atlikti kitus darbus. Ateityje Kauno rajono savivaldybė planuoja sujungti Zapyškį ir Kulautuvą lyno keltuvu arba pėsčiųjų-dviratininkų tiltu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją