Nereikia nė sakyti, kad poilsis šiose vietose yra tobulas pasirinkimas siekiant atnaujinti ryšius su gamta, šeima ir pačiu savimi.

1. Egremni paplūdimys, Graikija

Egremni paplūdimys įsikūręs pietvakarinėje Lefkados salos dalyje, Graikijoje. Jis laikomas vienu gražiausių Europos paplūdimių . Vanduo čia nepaprastai mėlynas ir skaidrus, o paplūdimys yra ilgiausias saloje. Paplūdimį supa uolos, o tai suteikia jam papildomą turistų susidomėjimą. Norint patekti į paplūdimį reikia laiptukais nusileisti nuo uolų, o tai šiek tiek „atsijoja“ turistus, bet nusileidus laukiantis balto smėlio ir turkio spalvos vandens kontrastas to vertas.

2. Kraterio ežeras, JAV

Po Mazamos ugnikalnio išsiveržimo jo kraterį užpildęs tamsiai mėlynas vanduo lėmė, jog Kraterio ežeras laikomas vienu gražiausiu visų JAV ežeru. Ežeras neturi jokių intakų, todėl vanduo jame yra nesudrumstas ir labai švarus. Tai suteikia puikias galimybes praktikuotis narams. Oregone esantis Kraterio ežeras taip pat yra giliausias JAV. Jo gylis siekia net 594 metrus.

3. Con Son, Vietnamas

Con Son yra vienintelė gyvenama sala retai apgyvendintame 16 salų Con Dao archipelage ir viena iš paslaptingiausių pasaulio salų. Įsikūrę apie 110 mylių nuo Vietnamo pietrytinės pakrantės, nepaliesti salos paplūdimiai pasižymi aukso spalvos smėliu ir stulbinančio mėlynumo vandeniu. Ko gero gražiausia šios salos vieta – Dam Tre Bay lagūna, kurioje vanduo yra tiesiog kerintis.

4. Devil’s Bay, Mergelių salos

Ši Mergelių salose esanti įlanka lietuviškai vadinama „velnio įlanka“. Įlankoje galėsite pasimėgauti kaip atvirukuose atrodančiu balto smėlio paplūdimiu. Čia nusigauti verta vien dėl nardymo švariame turkio spalvos Karibų vandenyje arba, paprasčiausiai, dėl poilsio ir grožėjimosi aplinka.

5. Plitvicos nacionalinis parkas, Kroatija

Vos už dviejų valandų kelio nuo Kroatijos sostinės Zagrebo plyti natūralus stebuklas – Plitvicos ežerų nacionalinis parkas. Miškingas parkas, kuris nuo 1979 metų yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą, turi 16 turkio mėlynumo ežerų, kurie yra puikus Motinos Žemės darbo pavyzdys. Visame parke išdėstyti mediniai takai, kurie kartais veda tiesiog virš ežero, suteikia lankytojams progą vaikštinėti parko teritorijoje ir netgi atsistoti po briliantinio vandens kriokliais, o plaukimas laivu suteikia lankytojams progą iš arčiau pažvelgti į nuostabaus mėlynumo vandenį. O dar tos akimi matomos didžiulės žuvys, kurios prie medinių takų mėgsta paspoksoti į žmones ar net „pakramtyti“ interesantų į vandenį įkištas rankas.

6. Ambergriso sala, Belizas

Vos už trumpos kelionės kateriu nuo didžiausio Australijos barjerinio rifo plytinti Belizo Ambergriso sala yra nardytojų rojus. Shark Ray Alley lankytojai gali stebėti ryklius ir rajas. Aplankius Chan rezervatą galima paplaukioti su vėžliais, unguriais ir spalvingomis, akvariumo fauną primenančiomis žuvimis. Taip pat viena iš populiariausių salos vietų laikoma Didžioji žydroji skylė, t. y. didelė povandeninė smegduobė. Nemėgstate vandens? Ne bėda. Tuomet galima mėgautis jos šiltu bangavimu ant paplūdimyje kabančio hamako.

7. Penkių gėlių ežeras, Kinija

Šiame UNESCO pasaulio paveldo objekte Kinijoje įspūdingi kriokliai savo vandenis neša tiesiai į briliantinius ežerus. Penkių gėlių ežeras yra vienas įspūdingiausių Dziudžaigou nacionalinio parko objektų. Ežero vanduo toks ramus ir švarus, kad atspindi jį supančius kalnus ir medžius taip pat ryškiai kaip ir ežerą dengiantį dangų.

8. Havloko sala, Indija

Ši tolima rojaus sala yra dalis Bengalų įlankoje esančių Andamanų salų. Ją nėra lengva pasiekti, tačiau tiems, kurie dievina sniego baltumo smėlio paplūdimius, akvamarininį vandenį ir nardymą, salą aplankyti neabejotinai verta. Taip yra ir dėl to, kad sala vis dar išvengia didelių turistų srautų. Norintiems pro palmes pajausti tikrąjį rojų, būtina tekant saulei pamatyti permatomus turkio vandenis Radhanagaro paplūdimyje.

9. Rosario salos, Kolumbija

Tolėliau nuo Kartagenos krantų plyti grupelė nedaug apgyvendintų salų, vadinamų Rosario salomis. Balto smėlio paplūdimiai čia pažymėti mangrovių sąžalynais ir briliantiniais tamsiai mėlynais vandenimis, kurie yra didžiausio Kolumbijos koralinio rifo namai. Šiame rife gyvena daugiau nei tūkstantis skirtingų tropinių gyvių. Didžioji dalis viešbučių, esančių Didžiojoje salyno saloje siūlo turistams išsinuomoti jachtas ar katerius bei ištyrinėti šios vietos grožį.

10. Peito ežeras, Kanada

Šis Banfo nacionaliniame parke, uoliniuose kalnuose telkšantis ežeras pakeri savo briliantinio mėlynumo atspalviu, kurį įgavo iš tirpstančio Peito ledyno. Safyrinio mėlynumo ežero vaizdas geriausiai matomas iš Bow Summit apžvalgos aikštelės. Būtent iš šios vietos padaroma daugiausiai atvirukų vertų ežero fotografijų. Bebaimiai keliautojai gali nusileisti žemyn prie ežero ir ledyno. Ežero vaizdo grožį sustiprina ir tai, kad jo linija yra vingiuota, o krantai apaugę miškais.

11. Maldyvai

Netoli Indijos ir Šri Lankos krantų plytinti Maldyvų Respublika yra viena geriausių pasaulio salų daugeliu aspektų. Net daugiau nei 99,5 procentus valstybės teritorijos sudaro vanduo. Valstybėje yra 1 190 salų, o 198 iš jų – apgyvendintos. Šioje saloje yra daug prabangių vieno aukšto vasarnamių, kurie pastatyti ne bet kur, o ant kerinčio mėlynumo vandens ir yra apsupti „minkštų“ balto smėlio paplūdimių. Saloje rasite praktiškai viską, kas įprastai įtraukiama į „privaloma pamatyti“ sąrašą. Turistai čia taip pat gali leisti dienas tyrinėdami koralinį rifą, lankydamiesi povandeninėse erdvėse (po vandeniu jie turi įkūrę net restoraną) ar ilsėdamiesi geriausiuose pasaulyje SPA.

12. Palavano sala, Filipinai

Nepaisant to, kad salą galima pasiekti trumpu skrydžiu tiesiai iš Manilos, atvykę čia pasijausite tarsi kitame pasaulio gale. Retai apgyvendintas archipelagas sudarytas iš džiunglių kupinų salų, kurios apsuptos kerinčiais vandenimis, kupinais žuvų ir koralinių rifų. Čia yra neįtikėtina gausybė lagūnų, įlankėlių ir slaptų paplūdimių. Saloje yra ilgiausioje pasaulyje požeminei laivybai tinkamoje upėje.

13. To Sua įduba, Samoa

Ši vieta, kitaip vadinama „Didžiąja skyle“, yra natūralus Ramiojo vandenyno pietuose esantis gamtos kūrinys. Norėdami pasimėgauti Upolu saloje telkšančiu permatomu vandeniu keliautojai turi žygiuoti pro lavos laukuose esantį tankų mišką. Už jo laukia nusileidimas ilgomis stačiomis kopėčiomis, o drąsiausi gali tiesiog šokti į įdubą, esančią daugiau nei 30 metrų gylyje. Vanduo čia patenka per tarp sustingusios lavos susiformavusius tarpus, kurie susijungia su vandenynu, o tai užtikrina, jog ši neįtikėtina įduba niekada neišdžiūtų.