Sodas įkurtas 1715-1720 m. pagal čekų architekto František Maxmilián Kaňka projektą. Skulptūros yra Matyáš Bernard Braun darbas, o Veneros freskos - tai Václav Vavřinec Reiner kūrinys.
Vrtba rūmai, kurie ribojasi su sodu, amžiams bėgant buvo daug kartų perstatyti, bet sodas išlaikė savo pirminę išvaizdą. Dešimtojo dešimtmečio pradžioje buvo atlikta jo esminė renovacija, o dabar sodo savininkas yra Prahos miestas.
Pavasario-vasaros sezone čia vyksta kultūriniai ir visuomeniniai renginiai, seminarai, spaudos konferencijos bei kiti įvykiai. Vietinėje Galerijoje yra organizuojamos Čekijos ir užsienio menininkų kūrinių parodos.
Į sodą galima įeiti nuo Karmelitská gatvės pusės Malá Strana rajone. Atidarytas nuo balandžio iki spalio 10-18 val. Įėjimo kaina: 65 Kč suaugusiems, 45 Kč vaikams, 55 Kč mokiniams.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją