„Panašu, kad lietuviai vis dažniau savaitgalius stengiasi paversti turiningomis mini atostogomis. Ir kad geriausia ilsėtis tuomet, kai niekuo nereikia rūpintis, o už tave tai padaro specialistai - nuveža į vietą, parodo tai, ką labiausiai verta pamatyti ir parveža“, - sako kelionių organizatoriaus „Novaturas“ pažintinių kelionių skyriaus atstovė Lilijana Degutytė.

Tokias išvadas verčia daryti netikėtai išaugęs 2-4 dienų pažintinių kelionių populiarumas, kurių kiekį beveik visomis kryptimis teko didinti. Ypatingai populiarios kelionės autobusais į kaimynines užsienio šalis.

Viena labiausiai masinančių vietų - Talinas ir Estijai priklausanti Saremos sala, taip pat mielai keliaujama į Varšuvą su ekskursija į Koperniko muziejų, Latvijos pajūrį, po Lietuvai reikšmingas istorines vietoves Lenkijoje.

„Panašu, kad mūsų šalyje jau griūva mitas, esą trumpas savaitgalines keliones geriausia organizuotis pačiam, nes taip bus pigiau ir galima daugiau pamatyti. Keliaujantys su mumis džiaugiasi, kad kelionės metu užuot vairavę gali paskaityti ar pažiūrėti filmą, populiaresnėse vietose nereikia gaišti laiko ieškant kur pasistatyti automobilį, o profesionaliai sudaryto maršruto dėka galima ne tik tikrai daugiau pamatyti, bet ir iš ekskursijos vadovo sužinoti įdomių smulkmenų, kurias „sužvejoti“ internete būtų sunku, - pasakoja L. Degutytė.

Ne mažiau populiarios ir autobusinės kelių dienų kelionės į tolesnes šalis: Čekijos Moravijos regioną, kur laukia ne tik vaizdingos vietovės ir miesteliai, bet ir kelionė paslaptingais Moravijos karsto Punkevny urvais, Vokiškąją Saksonijos Šveicariją arba kelionės į gražiausius miestus, pavyzdžiui Vieną.

„Pastebėjome, kad aktyvesnės pažintinės kelionės dažnai užsakomos ne tik smagiam savaitgalio praleidimui, bet ir kaip papildoma pramoga prie ilgesnių poilsinių kelionių. Tikėtina, taip ne tik norima geriau išnaudoti atostogų laiką, bet ir derinami šeimos interesai, kai vienas nori pabūti prie jūros, o kitas - pasivaikščioti kalnų takeliais“, - svarsto L. Degutytė

Dėl netikėtai išaugusio keliautojų susidomėjimo „Novaturui“ jau teko papildomai organizuoti kelias dešimtis 2-4 dienas trunkančias keliones. Tikėtina, kad jų populiarumą lemia ir palyginti nedidelė kaina, kai kuriomis kryptimis siekianti panašiai ar net mažiau kaip gera vakarienė dviem restorane.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)