Nemaža dalis keliautojų į šią Skandinavijos šalį plūsta paveikti itin populiaraus animacinio filmo „Ledo šalis“ („Frozen“), pristatyto dar 2013 m. Filmo vaikams kraštovaizdį įkvėpė būtent Norvegijos gamta.

Tačiau dabar Norvegijos politikai ima įžvelgti ir blogąją stipriai išaugusio turizmo pusę. Anot jų, šalis turėtų įsivesti turistų mokestį, kuris padėtų vietos bendruomenėms, visų pirma itin išpopuliarėjusioje Nordlando srityje, susitvarkyti su keliautojų antplūdžiu.

Kairiųjų socialistų partijos, krikščionių demokratų, liberalų ir Raudonosios partijos atstovai parėmė iniciatyvą dėl naujojo mokesčio. Tikimasi, kad surinkti pinigai padės pagerinti turizmo infrastruktūrą, kuri nepajėgi susitvarkyti su itin išaugusiu turistų skaičiumi.

Šią vasarą Norvegijoje pasirodė pranešimų, kad būtina atnaujinti keliuose įrengtus tualetus. Taip pat nerimaujama dėl nerūpestingų turistų saugumo: gelbėjimo tarnybos vos spėja skubėti į pagalbą ant garsiosios virš prarajos pakibusios uola, pavadintos Trolio liežuviu, įstrigusius žmones.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)