Dešimt metų išskirtines keliones organizuojančios agentūros „Botique Travel“ direktorė Aja Rutkauskienė sako, kad lietuviai itin pamėgo Europoje vykstančius renginius derinti kartu su poilsinėmis ar pažintinėmis kelionėmis, rašoma pranešime spaudai. Aišku, bilietais reikia pasirūpinti iš anksto, bet, kreipiantis į kelionių agentūras, vis dar įmanoma galima gauti bilietų, kai viešame pardavime jų jau nėra.

Kelionių dizainerė A. Rutkauskienė atrinko įdomiausius šios vasaros koncertus, į kuriuos patogu nuskristi iš Lietuvos ir pasimėgauti ne tik mylima muzika, bet ir turiningu poilsiu.

Andrea Bocelli koncertas Toskanoje, rugpjūčio 3

Vienas gražiausių pasaulio tenorų kartą metuose grįžta į savo gimtąjį Lajatico miestelį Toskanoje ir surengia koncertą po atviru dangumi „Teatro del Silencio“ – „Tylos teatru“ pavadintame amfiteatre, kuris įsikūręs įstabaus grožio slėnyje. Šiemet tai jau bus dvyliktas koncertas, kurį maestro Bocelli dovanoja savo gimtojo kaimo žmonėms ir svečiams, o italų spauda mirga antraštėmis: „Questo è un evento grandioso“ – „Tai grandiozinis įvykis“. Šį jausmą, kai Bocelli balsas sklinda Toskanos slėniais ir vynuogynais, verta patirti bent kartą gyvenime.

Patarimas: Pasilikite Toskanoje bent ilgajam savaitgaliui. Sakoma, kad norint pamatyti tikrąją Italiją, reikia važiuoti būtent į Toskaną. Montalčino ir Montepulčiano, įsitaisę ant kalvų, kiparisai, saugantys vynuogynus nuo vėjų, saulėgrąžų jūros, Florencija, Siena, Piza, San Džiminjanas... Nuo romantiškojo Lajatico iki Viduržemio jūros paplūdimių nuvyksite vos per valandą, o nuo ten jau ranka pasiekiamas Porto Erkole – jachtų Meka, kurioje vasaras leidžia prisiekę buriuotojai.

Tiesioginis skrydis į Romą.

Plácido Domingo koncertas Veronoje, liepos 21

Didžiausioje operos scenoje po atviru dangumi - „Arena di Verona“ - beveik visą vasarą vyksta Veronos operos festivalis. Į festivalį, vykstantį romėniškame amfiteatre, pastatytame dar I amžiuje, atvyksta patys garsiausi operos solistai. Plácido Domingo šiemet festivalyje atliks pačias garsiausias arijas koncerte pavadinimu „Antología de la Zarzuela“.

Patarimas: tai vienas romantiškiausių pasaulio miestų, galbūt čia pati geriausia vieta pasipiršti savo mylimajai stovint prie garsiojo Džiuljetos balkono, o vėliau pakeliauti po Veneto kraštą.

Tiesioginis skrydis į Milaną, Bergamo.

Ravello festivalis Amalfyje, visą vasarą

Festivalis ant jūros kranto, fantastiška vieta, kurioje muzika susilieja su jūros bangų mūša. Tai kasmet vykstantis festivalis, dar kartais vadinamas „Vagnerio festivaliu“, nes čia kažkada atostogavęs genialusis kompozitorius labai įsimylėjo Ravelą ir nuostabiąją Villa Rufolo.

Patarimas: Ravelis neabejotinai ramiausias ir šarmingiausias Neapolio Rivjeros kurortas, jame mėgdavo atostogauti Greta Garbo, Jacqueline Kennedy ir Tennessee Williams. Nuo Ravelio ranka pasiekiami gražiausi Italijos paplūdimiai, Amalfis, istorinis Pozitanas ar turtingiausių italų poilsio vieta - Kaprio sala.

Tiesioginis skrydis į Neapolį.

U2 koncertas Romoje, liepos 15 ir 16

Kol garsiausios visų laikų roko grupės U2 niekaip nesulaukiame Lietuvoje, pats laikas grupės gerbėjams keliauti į karščiu alsuojančią Romą. Olimpiniame stadione įvyks vienas iš pasaulinio turo koncertų, į kurį grupė susiruošė savo albumo „The Joshua Tree“ 30-mečio proga. Bono, The Edge, Adamas Claytonas ir Larry Mullenas Jr. pasitiks jus su visomis legendinio albumo dainomis.

Patarimas: Romai skyrus keletą saulėtų dienų ir pasiilgus jūros, siūlome vykti į Maremos regioną.
Marema Toskanos pietuose - vienas gražiausių paplūdimio kurortų, žavintis įspūdingų kraštovaizdžių įvairove: ūksmingais pušų miškais, besibaigiančiais jūros pakrantėje, vynmedžiais, alyvmedžiais apsodintomis kalvomis, stilingais viešbučiais, jachtų prieplaukomis, kaituotojų ir buriuotojų stovyklavietėmis.

Tiesioginis skrydis į Romą.

Bruno Mars koncertas Milane, birželio 15

Beveik 100 koncertų, 17 šalių, net su keturiais finaliniais koncertais Los Andžele – „Bruno mars“ pasaulinis turas „24K Magic“ tikrai įspūdingas. Ir ne tik savo skaičiais, ne tik pribloškiančiais vizualiniais sprendimais, bet ir visiems puikiai žinomais nuosavais Mars‘o šokio judesiais.

Patarimas: Sakoma, kad Milanas – Italijos mados sostinė, bet be poros dienų aplankant garsiausių dizainerių parduotuvių pilną Via Montepoleoni ir Milano katedrą mieste nelabai yra ką veikti.

Ištvermingiausiems galima pasiūlyti nuvykti iki Venecijos, o ją aplankius saulėtas dienas leisti vietinių italų pamėgtame Adrijos jūros kurorte Lido Di Jesolo . Bet labiau itališkesnis variantas būtų atostogos prie Komo ežero, kurias pamėgo pasaulio išrinktieji. Jei neminėsime čia atostogavusių Goethte‘s, Byrono ir Liszto, visi žino, kad Villą Olenda nusipirkus George Clooney, prie Komo atvyko visa plejada Holivudo žvaigždžių su Bradu Pittu ir Catherine Zeta-Jones priešaky. Žavūs miesteliai ir vilos, bažnyčios ir pilys, menas ir gastronomija – būtų nuodėmė to nepamatyti po U2 koncerto Milane.

Tiesioginis skrydis į Milaną.

Red Hot Chili Peppers Lisabonoje, liepos 14

Nors viena sėkmingiausių muzikos istorijoje roko grupių liepos 27-ąją koncertuos Rygoje, Lucavsalos saloje, siūlome Red Hot Chili Peppers koncertą pamatyti Lisabonoje ir nušauti du zuikius – apsilankyti ir grupės koncerte, ir „Super Bock Super Rock“ festivalyje, kuris vyks nuo liepos 13 iki 15-osios ant vandenyno kranto. Tai vienas didžiausių roko festivalių Portugalijoje, rengiamas nuo 1995-ųjų, o į jį nuolat atvyksta didžiausios muzikos žvaigždės, šiemet – lietuviškos kilmės „Red Hot Chili Peppers“.

Patarimas: Lisabona su savo nostalgišku tramvajumi yra nuostabi, kelios dienos Portugalijos sostinėje po koncerto tikrai bus turiningos. Išsiilgusiems žydros jūros, plačių balto smėlio paplūdimių (kaip mūsiškės Neringos) siūlome pasukti į vakarus, link Cascais. Tai kurortas, senasis žvejų uostas vos 28 km nutolęs nuo sostinės Lisabonos, kuriame šeštadieniais šurmuliuoja žuvų turgus, dar visai nesenai kas savaitę vykdavo bulių kautynės. Cascais puikuojasi prabangiais viešbučiais ir restoranais, čia stūkso XVIIa. tvirtovė, kuri dabar yra Portugalijos prezidento rezidencija.

Skrydis į Lisaboną su tarpiniu persėdimu Frankfurte, Kopenhagoje, Varšuvoje ar Vienoje.

Deep Purple koncertas Bilbao, birželio 30

Britų sunkiojo roko grupė „Deep Purple“ susiruošė į „Ilgą atsisveikinimo turą“, kuris baigsis lapkritį Londone. Jūsų dėmesiui – koncertas Baskijoje, ant Biskajos įlankos kranto esančiame Bilbao uostamiestyje. Niekas nežino, ar tai tikrai paskutinis grupės pasaulinis turas, bet, kaip sako patys „Deep Purple“, jie nebeturi tiek jėgų, kiek dvidešimties. Na, o šiame ture jie pristatys 20-ąjį savo studijinį albumą „Infinite“.

Patarimas: Baskija, istorinis Europos regionas Iberijos šiaurėje, skalaujamas Atlanto vandenyno, padalintas tarp dviejų valstybių, Ispanijos ir Prancūzijos. Baskija pasaulyje garsėja stebinančiai išradinga virtuve. Bilbao - tai gastronomijos Meka, kurioje Michelino žvaigždučių restoranų tiek daug, kad, rodos, jiems žvaigždės krenta iš visada giedro šio miesto dangaus. Bilbao tikrai žavus, o populiariausia šio uostamiesčio vieta - Guggenheimo muziejus, moderniojo meno ir architektūros šedevras. Vos už valandos kelio nuo Bilbao galima pasiekti San Sebastianą, šis miestas garsus čia rengiamu kino festivaliu. O kur dar žymioji E. Hemingvėjaus liaupsinta Pamplona su San Fermin bėgimo nuo bulių festivaliu, kuris vyksta kiekvieną liepą.

Skrydis į Bilbao su tarpiniu persėdimu viename iš Europos miestų. Taip pat galima atvykti traukiniu iš Barselonos ar Madrido, o į šiuos miestus vykdomi tiesioginiai reisai iš Lietuvos.

Lady Gaga, „Joanne World Tour“, Barselona, rugsėjo 21 ir 22 d.

Barselonos „Palau Sant Jordi“ arenoje du vakarus iš eilės įvyks ekscentriškosios Lady Gagos pasaulinio turo koncertai. Rugpjūčio pradžioje pradėjusi turą JAV ir Kanadoje, scenos diva pirmiausia Europoje atvyks į Katalonijos sostinę. Šįkart pasaulio muzikos ikona koncerto Lietuvoje nesurengs, todėl tai puiki galimybė ją išvysti lengvai iš Lietuvos pasiekiamoje Barselonoje. Tai – jau penktasis Lady Gagos pasaulinis turas pagal penktąjį albumą „Joanne“.

Lady Gaga

Patarimas: Rugsėjo vidurys Barselonoje – dar puiki besitęsianti Viduržemio jūros regiono vasara, jūra pačiame šiltume, o kainos jau atvėsusios. Pasilikite kelias dienas po koncerto Barselonoje, apsigyvenkite Barselonetoje. Pliažas ir Katalonijos sostinė senamiestis bus ranka pasiekiami. Pasiliksite savaitei? Visa Kosta Bravos ir Kosta Dorados pakrantė jums pasiekiama traukiniu. Žavingi miesteliai, uolėta pakrantė, boluojantys Pirėnų kalnai ir žavingi paplūdimiai...

Tiesioginis skrydis į Barseloną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)