Ar eitumėte į žygį pėsčiomis, ar vyktumėte į fotografų kelionę – tokios kelionės džiugina, praplečia akiratį.

Pasimokykite gaminti valgyti Čiangmajuje

Šis miestas garsėja gatvės maistu, tad suprantama, jei atvykę į Čiangmajų visą laiką skirtumėte maisto ragavimui – pradedant aštria tom yum sriuba, baigiant pad thai. Ir tai dar ne viskas – galima išmokti gaminti šiuos gardžius patiekalus.

Mieste gausų kulinarijos mokyklų, beliks į kurią nors užsukti. „Thai Farm Cooking School“ mokytojai pasiims jus iš viešbučio, nuves apsipirkti į vietos turgus, iš jų daug sužinosite apie prieskonius, ryžius ir skonius. Paskui jus nuveš į organinį ūkį, kuriame išmoksite gaminti šešis patiekalus, o paskui visi – mokytojai ir mokinai sėda valgyti savo gamintų gardėsių.

Pabūkite piemeniu Argentinos Patagonijoje

Pamirškite jodinėjimo pamokas vaikystėje. Patagonijos nacionaliniame parke Nahuel Huapi šuoliuosite aukštais kalnais, per upes, mokysitės suvaryti galvijus didelėse rančose.

23 km į šiaurę nuo Bariločės esanti „Cabalgatas Carol Jones“ – ideali vieta tiek naujokams, tiek patyrusiems raiteliams. Čia galima jodinėti visą dieną, pasirinkti kelių dienų kelionę. Šeimininkė Carol Jones išmokys tvirtai sėdėti balne, pamokys, kaip suvaryti galvijus, papasakos apie regiono gyvūniją ir istoriją. Jos senelis Jarrodas Jonesas buvo vienas iš pirmų į šį regioną atvykusių gyventojų 1889 m.

Pasimokykite fotografuoti Kenijos safaryje

Daugeliui safaris po Afriką – gyvenimo įvykis, tad savaime suprantama, kad daugelį akimirkų norisi įamžinti fotoaparatu. Na, o norintiems išskirtinių nuotraukų į pagalbą ateis gidai ir profesionalūs fotografai.

Safarių fotografas Paulas Goldsteinas organizuoja šešių dienų keliones Kenijos nacionaliniame laukinės gamtos rezervate Masai Mara. Išmoksite fotografuoti leopardus, gepardus, liūtus ir raganosius. Kelionė prasideda prieš aušrą ir gali trukti visą dieną, rezultatai pranoks visus lūkesčius. Ne tiek daug žmonių turi galimybę fotografuoti liūtus iš atviro džipo ar dramblių kaimenę, geriančią iš girdyklos tekant saulei.

Joga Balyje

Balio širdyje esanti sostinė Ubudas – bene geriausia vieta žemėje atlikti pratimus, kuriuos šiaip darote tik kartą per mėnesį sporto klube.

Ubudo pakraštyje esančioje jogos studijoje „The Yoga Barn“ kasdien galima rinktis iš 15-os jogos užsiėmimų, čia vyksta įvairios dvasinės praktikos, užsiėmimai tiems, kas atvyko ilgesniam laikui.
Iš trijų erdvių studijų atsiveria kvapą gniaužiantys vaizdai, po užsiėmimo galima jaukiai pasėdėti vietos kavinėje.

Tapkite kendo meistru Japonijoje

Japonų kovos mene kendo kovotojai dėvi šarvus, o kaunasi su bambukiniais kardais. Ši technika panaši į samurajų kovas – modernus sportas suteikia galimybę pažvelgti į unikalią šalies istoriją.

Kiekvieną šeštadienį Nonoichi mieste „Atlas Japan Tour“ organizuoja kendo pamokas turistams. Mokytojai jums papasakos apie kendo ištakas, parodys, kaip saugiai pulti ir įveikti priešininką. Visą reikiamą įrangą gausite.

Pasidžiaukite gamta Ežerų krašte Anglijoje

Kalnuotas regionas Šiaurės Vakarų Anglijoje – Ežerų kraštas nuo seno traukė mėgėjus pasivaikščioti po kalnus. O ne per seniausiai Buttermere, Wast Water ir kiti regiono ežerai ėmė vilioti lankytojus, kuriems labiau patinka maudynės nei kopimas į kalnus.

Tiems, kas iki šiol plaukiojo tik baseine, „Swim The Lakes“ organizuoja pusės dienos trukmės plaukimo atviruose vandenyse mokymus. Patyrę gidai patars, kaip padidinti ištvermę ir kaip plaukioti šiame nuostabiame gamtos kampelyje.

Pasimokykite tapyti Virdžinijos valstijoje

Kasdienybėje ne visada randame laiko pomėgiams, pavyzdžiui, piešimui, tapymui. Studija „Shenandoah Art Destination“ Virdžinijos valstijoje – ideali vieta norintiems per atostogas atrasti ar patobulinti meninius gebėjimus. Čia vyksta savaitgalio, keturių dienų, šešių dienų ir dešimties dienų kūrybinės dirbtuvės įvairaus lygio tapytojams, piešėjams, iliustratoriams. Įspūdingas kolonijinio stiliaus namas – prieglobstis visiems, kurie nori pabendrauti su mūza.

Dirbtuvėse tapybos subtilybėmis dalinasi Janas Willemas ir Nancy Boer, turintys daugelio metų patirtį. Grupėje – ne daugiau 10-ies žmonių, taigi visiems pakanka mokytojų dėmesio.

Parengta pagal užsienio spaudą