Trikampės šiaudinės skrybėlės, plačios žmonių šypsenos, spalvoti motoroleriai, ryžių plantacijos ir pasakiškas maistas – tai, pasak Dianos, yra šios šalies vizitinė kortelė.

Buvę Vietname keliautojai tikina, kad čia žmonės yra ypač draugiški, besidžiaugiantys tuo, ką turi. Merginos – ypač kuklios ir pamaldžios. Į šventyklą jos ateina ir eilinę dieną, pasimelsti ir paprašyti stiprybės bei sėkmės artėjančio egzamino metu.

Vietname yra būtina paragauti pačių įvairiausių vaisių. Vienas jų – durianas yra itin keisto ir nemalonaus kvapo, tačiau yra vienas gardžiausių. Dar populiariūs ličiai, ananasai, pitajos (drakono vaisiai), rambutanai, kivanai (raguotasis melionas), mangostinai, mango, duonvaisiai, persimonai, papajos, kokosai, arbūzai.

Pasak vilnietės, jai buvo įdomi patirtis ir dėl vietinės valiutos – dongų.

„Ten pasijausite labai turtingi, pavyzdžiui, 42 USD doleriai yra maždaug 1000 000 dongų. Jausmas tikrai įdomus, atvykęs pasijauti tikru milijonieriumi“, – juokėsi mergina.

Vietname yra labai pigu, pavyzdžiui, sotūs pietūs kavinėje atsieis 2 ar 3 eurus. O jeigu pasitenkinsite maistu tiesiog gatvėje, jums nekainuos net euro.

Vietnamo žmonių veidai ir akimirkos nuotraukų galerijoje: