Oraganizatorių teigimu, inkilų kėlimo laikas – ne pavasaris, kaip daug kas iki šiol galvoja. Pavasaris – tai laikas, kai atskrenda varnėnai. Jie savo žavia giesme žadina žemę, ir žmonės už tai juos labai myli. Bet dabar iškelti inkilai taps namais įvairiausiems, daug retesniems, paukščiams. Ir žalvarniams, ir įvairių rūšių pelėdoms, ir retesnėms zylėms ir bukučiams. Pastariesiems inkilai reikalingi žiemą – čia jie randa taip reikalingą nakvynę, o po to dažnai tuose inkiluose apsigyvena ir suka lizdus. Pelėdos taip pat nori kiek laiko, kad galėtų priprasti prie pasirinktųjų naujų namų.

Prieš akciją bus organizuojamas konkursas dalyviams (atspėjai – laimi), kai apie gamtą geriau žinantys tautiečiai galės laimėti inkilą ir iškelti jį savo sode. O po to informuoti, kas ir kaip jame apsigyveno.

Inkilų kėlime dalyvaus Judėjimo „Už gamtą“ aktyvistai, Verkių ir Pavilnio regioninio parko darbuotojai, garsus Lietuvos teatro režisierius, „užkietėjęs“ ornitologas-mėgėjas Gintaras Varnas, kiti šalyje žinomi žmonės.

Keliami inkilai pagaminti bendroje banko „Swedbank“ ir Judėjimo „Už gamtą“ gerų darbų akcijoje Rumšiškėse, padedant Kaišiadorių miškų urėdijai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją