1. Tikėjimas nazar arba blogio akimi – vienas labiausiai paplitusių prietarų Turkijoje. Gatvių prekeiviai siūlo įsigyti mėlynos spalvos amuletų, skirtų apsisaugoti nuo piktos akies (jie vadinami nazar amuletais). Turkai tiki, kad pavydo kupini žvilgsniai gali pakenkti žmonėms ir gyvūnams, ypač pavojingi jie vaikams ir nėščiosioms, o šie amuletai neutralizuoja šią negerą energiją.

2. Panašiai kaip ir europiečiai, beldžiantys į medį tris kartus, kai kas palinki ar tiesiog pamini ką negero, turkai tris kartus paliečia medinį daiktą, kad blogumai juos aplenktų. Dažnai tai daroma ištariant frazę nazar degmesin, reiškiančią „kad piktoji akis manęs nepaliestų“. Beldimas į medinius objektus siejamas mistiniu gyvybės medžiu yasam agaci.

3. Jėzus po dykumą klajojo 40 dienų, pranašas Mahometas – 40 metų, Ali Baba susidorojo su 40 plėšikų. Skaičius 40 turkų kultūroje turi ypatingos reikšmės. Turkai tiki šio skaičiaus sėkmingumu, taigi viskas, ką pakartoji 40 kartų, turi išsipildyti.
Amuletas

4. Pagal turkų tradiciją, jei kas išvyksta į tolimą kelionę, būtina ant kelio išpilti stiklinę vandens, kad kelionė būtų sklandi lyg tekantis vanduo.

5. Turkai turi dar vieną su keliavimu susijusį prietarą. Jei žvelgiate į tuščią erdvę, neilgai trukus sulauksite svečio.

6. Tradiciškai turkai linkę pradėti bet kokią veiklą nuo dešinės pusės: ryte iš lovos keliamasi dešine koja, iš pradžių nuplaunama dešinė ranka, į namus žengiama dešine koja. Šis paprotys atsirado dar romėnų laikais. Lotynų kalba žodis „kairė“ taip pat reiškia ir blogus dalykus.

7. Norėdami išvengti bėdų ateityje turkai nelinkę paduoti žirklių ar peilio tiesiai kitam žmogui į rankas. Stengiamasi aštrų daiktą padėti, kad kitas žmogus jį pats paimtų. Tikima, kad tada žmonės netaps priešais.