Feisbuko vadovas dar labiau sustiprino savo statusą prisijungdamas prie milijonierių rojaus klubo. Jaunas verslininkas nusipirko 283 hektarus žemės Kauai – ketvirtoje pagal dydį Havajų saloje, už įspūdingą 100 milijonų dolerių sumą.

Zuckerbergas ir jo šeima galės džiaugtis privačiomis atostogomis viename iš gražiausių kampelių Žemėje.

Pateikiame įspūdingiausias pasaulio milijonierių poilsio ir pramogų vietas:

1. Blackadore Caye sala, Belizas, savininkas: Leonardo DiCaprio.

Salą filmų „Volstryto vilko“ ir „Titanikas“ žvaigždė nusipirko 2005 metais už 1,75 mln. dolerių. DiCaprio, užkietėjęs gamtosaugos šalininkas, 42 hektarų saloje, kuri yra prie pat žinomo barjerinio rifo prie Belizo krantų, planuoja pastatyti gamtai draugišką poilsiavietę. Jis pareiškė, kad poilsiavietė bus atvira žmonėms kaip tvaraus turizmo pavyzdys, taip pat saloje bus organizuojami pažintiniai ekoturai.

2. Little Hall‘s Pond sala, Bahamos, savininkas: Johnny‘s Depp‘as.

Sakoma, kad aktorius 2004 metais sumokėjo 3,6 mln. dolerių už 18 hektarų salą ir pervadino ją savo dukros, Lily Rose, garbei. Sala turi šešis paplūdimius ir apsirūpina saulės energijos pagalba. 2009 metais Depp‘as sakė „Vanity Fair“ žurnalui: „Nemanau, kad kada nors mačiau kitą tokią tyrą ir gražią vietą. Gali jausti, kaip čia tavo pulsas sulėtėja iki apie 20 dūžių per minutę. Tai žaibiškai aplankantis laisvės jausmas“.

3. Musha Cay ir Copperfield Bay salų grandinė, Bahamos, savininkas: Davidas Copperfieldas.

Vienos privačios salos jums neužtenka? O jeigu pasiūlytume visą jų grandinę? Žymiam magui Davidui Copperfieldui priklauso 11 salų grandinė, įskaitant didžiausią – Musha Cay, esančią už 136 km nuo Nassau, Bahamų sostinės. Ši salų grandinė yra mėgstama JAV televizijos žvaigždės Oprah‘os Winfrey ir „Microsoft“ įkūrėjo Billo Gateso, jose gali apsigyventi iki 24 svečių vienu metu. 2010 metais salyne susituokė aktoriai Penelope Cruz ir Javieras Bardemas.

4. Ile Gagnon sala, Kvebekas (Kanada), savininkė: Celine Dion.

Jos gimtojoje Kanados valstijoje, Kvebeke, žymi dainininkė turi pilį, pastatytą Iles upėje stūksančioje Ile Gagnon saloje, kurios plotas – 7 hektarai. Pilis pastatyta 2001 metais. Jau du metus bandoma Ile Gagnon salą parduoti už 14 mln. dolerių, tačiau pirkėjas dar neatsirado.

5. Šv. Filipo sala, Pietų Karolinos valstija (JAV), savininkas: Tedas Turneris.

Sala nupirkta JAV žiniasklaidos magnato už 2 mln. dolerių 1979 metais – metais anksčiau nei jis paleido CNN. 2023 hektarų Šv. Filipo sala turi 3 km paplūdimių, jūrinius miškus ir tvenkinius. Tedui Turneriui taip pat priklauso 120 hektarų plotas kaimyninėje Šv. Elenos saloje.

6. Mago sala, Fidžis, savininkas: Melas Gibsonas.

22 kvadratinių kilometrų Mago sala yra viena didžiausių privačių salų Pietų Ramiajame vandenyne. Ji 2005 metais buvo nupirkta aktoriaus už 15 mln. dolerių iš Japonų kompanijos. Vietos gyventojų, čia perkeltų XIX amžiuje, palikuonys protestavo prieš naująjį savininką.

7. Rooster Cay sala, Bahamos, savininkas: Eddie’s Murphy’s.

Komikas 2007 metais už 6 hektarų salą sumokėjo 15 mln. dolerių. Sala įsikūrusi už penkių minučių kelio nuo Bahamų sostinės Nassau. Komikui anksčiau priklausė kita sala Bahamose – Perlo sala.

8. Lana’i sala, Havajai, savininkas: Larry’s Ellison’as.

Nuo 2012 metų 98 procentų Lana‘i salos, šeštos didžiausios Havajų salos, priklauso „Oracle“ vadovui Larry‘iui Ellison‘ui. Ši sala taip pat žinoma kaip Ananasų sala – dėl savo istorijos, nes joje anksčiau augo ananasų plantacijos. Sala užima 363 kvadratinių kilometrų. Likę du jos ploto procentai priklauso Havajų valstijai (JAV). Sakoma, kad Ellison‘as už ją sumokėjo tarp 500 milijonų ir 600 milijonų dolerių ir planuoja investuoti dar 500 milijonų dolerių infrastruktūrai vystyti.

9. Scorpios sala, Grakija, savininkas: Aristotlis Onassis.

Nupirkta laivininkystės verslo milijardieriaus Aristotlio Onassio 1960 metais ir tapusi jo vestuvių su Jacqueline Kennedy vieta, Scorpios sala dabar priklauso jo anūkei Athinai.

Ji pernai norėjo salą parduoti rusų turtuolei Jekaterinai Rybolovlevai už 300 milijonų dolerių, tačiau sandoris buvo sustabdytas Graikijos vyriausybės, nes pagal Aristotlio testamente išdėstytas sąlygas, sala turi priklausyti Onassisų šeimai arba pereiti viešajai nuosavybei.