Prisipažinsiu, pats esu iš pastarųjų, tad jei pamatysite mane su „Borjomi“, žinokite – vakar buvo linksma, o Gruzijoje kiekvieną vakarą būna linksma.

Bet sugrįžtame prie Boržomio. Tai dar vienas nuostabus ir ramus (kas Gruzijoje nėra taip jau įprasta) miestelis žaliuojančių kalnų apsuptyje. Tai tarsi mūsiškiai Druskininkai – ramu, tylu ir sveikas oras bei mineralinio vandens versmės ir baseinai. Tiesa, šiltas ir negazuotas, bet tiesiai iš gręžinio bėgantis, „Borjomi“ įtiks ne kiekvienam, tačiau paraugi – verta. Mat tai labai sveika ir taip jau kalbama toli gražu ne pirmą šimtmetį.
Kaip ir minėjau, pačiame Boržomyje daug linksmybių ar aktyvių pramogų neaptiksite. Pagrindinė pasivaikščiojimo vieta – parkas, kuriame mineralinio vandens versmės, baseinai, vaikų atrakcionai, nuostabi gamta ir galimybė lyniniu keltuvu pakilti ant kalno, kur atsiveria vaizdingi horizontai. Taip pat žavi carinės Rusijos laikais statytos vilos, įdomūs architektūriniai sprendimai, veržlios, kaip ir gruziniška dvasia, upės.

Bet gal savo ramybe Boržomis ir nuostabus? Juk savaitę ar keletą dienų prieš vykdami į Boržomį tikriausiai pažinote Gruzijos šėlsmą, temperamentą ir nesibaigiančias užstales.

Beje, netoli Boržomio yra ne tik Tbilisio aristokratijos Kvišeheti vasarnamių rajonas (pamėgtas dėl ypač švaraus oro), bet ir rekonstruotas Achalcichė miestas. Galbūt, atstatyta įspūdinga pilis, kurioje buvo filmuojamas vienas iš lietuviškų realybės šou, šiek tiek primins „Disneylandą“, tačiau apsilankę vis tiek nesigailėsite.

Šiek tiek į kitą pusę nuo Boržomio – dar vienas žiemos kurortas Bakuriani. Žiemą ten dar vienas slidinėtojų rojus ir Gruzijos rogučių sporto gimtinė, vasarą – nuostabi vieta stovyklautojams ir laukinės gamtos mėgėjams. Gruzinai - versli ir svetinga tauta, tad net ir neturėdami palapinės neliksite nakvoti po atviru dangumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)