118
Kitas

Čekija

"Keliauju, kad pažinčiau savo geografiją", rašė Claudio Magris, įtaigios knygos "Dunojus" autorius. Galbūt ir man tiktų toks šūkis, kad pateisint savo kartais sunkiai numaldomą naujų horizontų potroškį. Noras pažinti - štai kas stumia pirmyn, noras gyvai pamatyti vietas magiškais pavadinimais, miestus, upes, kurių trajektorijomis pirštas sekiojo žemėlapyje.

Mano įsitikinimu, geriausia keliauti dviračiu - šitaip 'geografijos pažinimas' vyksta nuolat ir betarpiškai, esi laisvas važiuoti kur tinkamas. Ne tik ten, kur nurodo gidai ar kelionių vadovai, o nuklysti ir į tokius užkaborius, į kuriuos retas prašalaitis užklysta.

Taigi, šios (tiksliau, jau praėjusios) vasaros tikslas - pabandyti pervažiuoti Alpes. Jokio griežto preliminaraus plano, maršrutų analizavimo. Viskas, kaip visada, paliekama spontaniškumui ir atsitiktinumui. Tegyvuoja kelias!

118
Kitas

Čekija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją