Miesto šventės metu įvairiausi renginiai vyks Rygos gatvėje ir aikštėse, vandenyje ir ore, koncertų salėse ir kultūros centruose. Trijų dienų festivalis užpildys Rygą daugybe koncertų, šokiais, sporto varžybomis, kanalo regata, taip pat mugėmis, maisto degustacijomis ir, žinoma, įspūdingais fejerverkais, praneša liveriga.com.

Pagrindinė šių metų festivalio programa bus skirta paminėti 730 metų jubiliejui kaip Ryga prisijungė prie prekybinės ir politinės Hanzos sąjungos (tai įvyko 1282 metais). Rygos miesto šventės metu bus siekiama visuomenei priminti apie Hanzos sąjungos vaidmenį ir svarbą miesto vystymuisi, tai, kaip per šimtmečius šis prisijungimas atsispindėjo miesto istorijoje ir kaip miestas, priklausydamas Hanzos sąjungai, keitėsi ir klestėjo.

Keletas svarbiausių Rygos miesto festivalio 2012 momentų:

Festivalio uždarymo renginys „Ryga, mano baltoji Ryga“.

Sekmadienį, rugpjūčio 19 dieną, Lapkričio 11-osios krantinė (11. Novembra krastmala) virs Viduramžių vietove: čia susitiks senųjų amatų meistrai, riteriai, viduramžių miestų gyventojai ir svečiais, alchemikai, žiniuoniai ir pasakotojai. Finalinį festivalio koncertą „Ryga, mano baltoji Ryga“ palydės kvapą gniaužiantys fejerverkai.
Grupių „Mumiy Troll“ (Rusija), „Run Run Run“ (JAV) ir „Losers“ (D. Britanija) koncertas „Arena Riga“ arenoje. Rygos festivalio metu vyksiančio koncerto lankytojai turės galimybę išgirsti naujausias visų trijų grupių dainas ir šėlti pagal populiariausius „Mumiy Troll“ hitus. Be to, koncerto dalyvių laukia net keletas muzikinių siurprizų!

Hanzos turgus senojoje Rygoje. Hanzos turguje dalyvaus Hanzos sąjungos miestai iš Latvijos ir kitų sąjungos šalių, vietiniai amatininkai ir gamintojai, lankytojų lauks viduramžių turgus pačioje Senosios Rygos širdyje.

Reginys „Prieš 100 metų Alberta gatvėje vandens lelijos Art Nouveau stiliumi“. Alberta gatvė yra viena gražiausių Art Nouveau stiliaus gatvių Latvijos sostinėje, tad Rygos miesto gyventojai ir svečiai festivalio proga bus pakviesti švęsti Art Nouveau stiliumi ir mėgautis elegantišku ir žavingu reginiu Alberta gatvėje – Art Nouveau stiliaus erą atsipindinčiais gyvais paveikslais.

Tarptautinė senovinių motorinių transporto priemonių paroda ir paradas „Riga Retro 2012“. Šiame renginyje dalyvaus beveik šimtas dalyvių su savo senovinėmis transporto priemonėmis iš įvairiausių Europos miestų.

Parodos ir parado dalyviai bus pakviesti apžiūrėti retro automobilius bei specialiąsias ir karines transporto priemones.

Gatvės muzikos diena. Lietuvoje užgimusi Gatvės muzikos dienos idėja pasiekė ir Rygą – būtent Rygos miesto festivalio metu visi, norintys išreikšti save per muziką, kviečiami išeiti į gatves ir groti, dainuoti, stebinti vieni kitus ir užpildyti Rygą ritmais, balsais ir garsais.
Kalvystės diena Latvijos etnografijos muziejuje po atviru dangumi. Po atviru dangumi įsikūrusio Latvijos etnografijos muziejaus lankytojai festivalio metu turės galimybę ne tik stebėti, kaip dirba kalviai, bet ir patys įsitraukti į procesą ir išmėginti kalvystės amatą. Kiekvienas, kuriam užteks drąsos, galės pasinaudoti savo kūrybiškumu ir, su kalvio pagalba, išmėginti kalimą.

Rygos Zoo 100 metų jubiliejus – Dryžuotojų gyvūnų diena. Rygos zoologijos sodo lankytojai festivalio metu kviečiami aplankyti dryžuoto kailio gyvūnus, susipažinti su jų kasdienybe, sužinoti, kaip dryžiai padeda gyvūnams išgyventi. Visi norintys turės galimybę sužinoti spalvų, formų ir raštų reikšmes gyvūnų pasaulyje, taip pat dalyvauti įvairiuose užsiėmimuose. Be to, Dryžuotojų gyvūnų dienų metu zoologijos sodo lankytojai taip pat turės galimybę stebėti parodomuosius gyvūnų maitinimus.

„Rygos šimtmečių istorijos: faktai, legendos, muzika ir šokiai Rygos istorijos muziejuje ir aplink“. Šio renginio metu miesto gyventojai ir svečiai „keliaus“ po skirtingus Rygos istorijos amžius ir lankysis Rygos istorijos muziejuje, Rygos Katedroje ir Rygos Katedros Kryžių galerijoje. Ankstyvosios muzikos ir šokių ansambliai šios kelionės metu ne tik atliks įvairius vaidinimus, bet ir mokys visus dalyvius šokių, kuriuos šokdavo rygiečiai prieš keletą šimtmečių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)