Keliautojas D. Kinderis savo maršrutą pradėjo nuo žavingiausio Šri Lankos miesto – Kandy. Ši vietovė tiesiog pulsuoja Šri Lankos dvasia, todėl įkvėpimo čia ieškoti net nereikia, jis tiesiog užplūsta. Nė vienas vakaras Kandy mieste nepraeina be ugningų Kandy šokių ir ugnies fakyrų šou, kuriuos stebėdami aikčioja ir užsieniečiai, ir šrilankiečiai.

Pradėjęs kelionę kultūrinėmis pramogomis, D. Kinderis ją tęsė lankydamasis gamtos rojuje – Peradenijoje. Tai – vienas didžiausių Azijos botanikos sodų. Įspūdingi medžiai – karališkosios palmės, migdolo riešuto galiūnai, geltonieji bambukai – atima kvapą ir užburia akis, tačiau gidai perspėja – bambukuose slepiasi gyvatės, krūmuose – skorpionai.

‎Indijoje šventos karvės, o Šri Lankoje – dramblys. Šie gyvūnai – Šri Lankos kultūros dalis.

„Dramblys – vos ne kaip karvė – gyvūnas šventas. Mahutai, dramblių varovai, priklauso specialiai „kastai“, kuri geriausiai juos prižiūri ir supranta. Mahutai uždirba mažai ir merginos neina su jais į pasimatymus, užtat jie turi artimą ryšį su drambliais ir žino labai daug, pavyzdžiui, kad tikras dramblys yra tas, kuriam stovint žemę liečia septynios jo galūnės: keturios kojos, straublys, uodega ir dramblio „pasididžiavimas“, − dalinosi įspūdžiais „Borjomi Odisėjos“ ambasadorius.

Jis neaplenkė ir Sigirijos, laikomos Šri Lankos ikona bei turistiniu stuburu. Vietovėje esanti įžymioji uola iškart metė iššūkį, siekdama save dar labiau išaukštinti, nes norint ją pasiekti, reikėjo kopti stačiais ir siaurais laipteliais.

„Ši uola-kalnas žavi visus. Ir tuos, kurie grožisi šia marga gamtos dovana iš tolo, ir tuos, kurie lipa įsikibę į siūbuojančius turėklus, ir tuos, kurie įveikę uolą kiek akis užmato stebi panoramines grožybes. Uolos apačioje daug nutrintų moterų piešinių, kur jos vaizduojamos nuogos. Vienuoliams nepatiko – nutrynė, bet jie nemokėjo kopti uola, todėl jos viduryje ant akmens išliko išpaišyti didžiakrūčių nimfų piešiniai“, – sako D. Kinderis.

Istorinis kontekstas leido dar geriau pažinti šią įdomią šalį, tačiau kelionės pabaigai pasisemti išminties ir gauti naudingų patarimų nuspręsta Inamulawos vaistažolių soduose. Vietą, kurioje šie sodai įsikūrę, šrilankiečiai laiko ypatinga.

„Apsilankę soduose, sužinojome, kad dantų skausmą geriausia gydyti cinamono aliejumi, nuo nuplikimo gelbsti labai riebus kokosų aliejus, o daugumą ligų galima gydyti tiesiog sumaišius įvairias žoleles ir medžių vaisius ar lapus į vieną sveikatą gerinantį „kokteilį“. Sodų žalumoje radome besislepiantį ir dirbtinai pažaliavusį chameleoną, o besišypsantis jaunuolis pavaišino vietoje išauginta kakava“, – dalinasi gautomis žiniomis ir įspūdžiais keliautojas.

Ugnies kelionė Šri Lankoje yra gruziniško natūralaus mineralinio vandens „Borjomi“ iniciatyva įgyvendinamo aktyvaus laisvalaikio projekto „Borjomi Odisėja“ dalis. „Borjomi Odisėją“ sudaro keturios kelionės, pavadintos pagal gamtos stichijas – Žemę, Vandenį, Orą ir Ugnį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją