Kristi Kafcaloudis žuvo nukritusi nuo Trolltungos uolos, esančios Norvegijos pietvakariuose. Manoma, kad 24-erių studentė prarado pusiausvyrą tada, kai bandė nueiti nuo uolos atbrailos pas savo du draugus, kurie buvo kartu su ja ant „Trolio liežuvio“. Norvegas gidas sako tikėjęsis, kad vieną dieną gali nutikti tokia nelaimė

Ji su savo dviem draugais užlipo ant vaizdingos uolos, iškilusios 1100 metrų virš jūros lygio, 700 metrų virš Ringedalsvatnet ežero, ir suteikiančios kvapą gniaužantį foną, idealų nuotraukoms.

Norvegų gidas sako tikėjęsis, jog tokia tragedija gali nutikti turistų pamėgtoje vietoje, kur savaitgalį nukrito ir užsimušė studentė iš Melburno (Australija).

Po to, kai Monash universiteto studentė nukrito, jos draugai bandė susisiekti su gelbėjimo tarnybomis, tačiau susidūrė su prastu mobiliuoju ryšiu. Kalnų gelbėjimo komanda jos kūno ieškojo keletą valandų, kol pagaliau rado kitą dieną.

Thomas Ruudas, savininkas agentūros „Trolltunga Adventures“, kuri organizuoja ekskursijas po šią vietą, sako tikėjęsis, kad vieną dieną tai gali atsitikti.

„Ši vieta tapo labai mėgstama keliautojų iš viso pasaulio ir ten keliauja daug nepatyrusių žmonių – jų prasta fizinė forma, ar jie apsirengia taip, apsiauna tokius batus, kad net nepatikėtumėte“.

Ruudas sako, kad ši kelionė ant „Trolio liežuvio“ yra sudėtinga ir per pastaruosius porą metų teko ten gelbėti nemažai žmonių.

„Būna ir lūžusių kaulų, žmonės ilgai negrįžta, kol tam pasidaro jau per tamsu, žmonės pavargsta. Tačiau tai yra pirmasis toks fatališkas įvykis“.

Trolltunga, Norway! 8.5hr hike worth it.......just! #trolltunga #norwayroadtrip

A photo posted by becjbrooks (@becjbrooks) on Sep 8, 2015 at 12:36pm PDT

„Per pastaruosius porą metų žmonės pradėjo vežtis palapines, nes nori pamatyti saulėtekį ir saulėlydį, žmonės geria ir eina ant tos uolos. Būtent todėl mes ir tikėjomės, kad kažkas panašaus gali nutikti“.

Ruudas sako, kad užtvarų pastatymas yra neįmanomas, nes visas slėnis yra ištisas 700 metrų nuolydis. „Tačiau manau, kad kažką visgi reikėtų daryti, nes kitaip, esu tikras, tai atsitiks dar ne kartą“.

Žuvusios studentės motina, Milli Kafcaloudis, išplatino formalų pareiškimą, kad jos dukra paslydo ne dėl to, kad darėsi nuotraukas, kaip dažnai buvo pranešama.

„Tai buvo nelaimingas atsitikimas. Ji nebuvo priėjusi prie uolos krašto – ir ji tikrai nedarė asmenukės. Iš tiesų tą savaitgalį ant uolos buvo labai daug žmonių, o Kristi buvo nuėjus maždaug 2 metrus nuo savo draugų, o vėliau bandė prie jų prasibrauti, nes jie ėjo priekyje. Mus guodžia tik tas faktas, kad Kristi žuvo su draugais darydama tai, ką labai mėgo ir kad ji nugyveno pilną nuotykių ir svajonių gyvenimą, tačiau esame sukrėsti netekę tokios talentingos ir mielos jaunos moters, kuriai dar visas gyvenimas buvo prieš akis“, – rašoma mamos laiške.

Žuvusią studentę pagerbė ir jos draugai socialiniuose tinkluose, jie dalinosi jos nuotraukomis ir šiltais žodžiais apie savo draugę.

Jos teta parašė: „skaudžiausi atsisveikinimai yra tie, kurie lieka niekada neištarti ir nepaaiškinti. Šią savaitę praradome ypatingą merginą. Mes tavęs pasiilgsime“.

Kiti publikavo gražias nuotraukas, primenančias praėjusius laikus, komentuodami: „tada buvo puiki diena, šiandien liūdime praradę tokią gražią draugę“.

„Kristi iš tiesų buvo geriausia draugė ir labiausiai įkvėpiantis asmuo. Esu labai laimingas, kad praleidome tiek daug gražių akimirkų kartu ir neturiu žodžių apsakyti savo liūdesiui, kad praradome ją taip greitai“, – parašė kitas draugas.

Žuvusi studentė buvo ką tik iš Melburno atsikrausčiusi į Norvegiją, kur Bergeno universitete turėjo studijuoti muzikos ir kultūros studijų programoje.

Universiteto dėstytojų teigimu, daug studentų čia atkeliauja, nes jiems patinka būti gamtoje, todėl jie keliauja į Norvegiją. Jie neatmeta galimybės apie rizikas ant minėtos uolos savo studentus informuoti plačiau.