Kaip teigia „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotojas, Keleivių vežimo direkcijos direktorius Linas Baužys, traukinių užimtumas vasarą išaugo beveik trečdaliu, palyginus su žiemos mėnesiais, o bilietai į savaitgalio traukinius išparduodami labai greitai, todėl keliones keleiviams patariama planuoti iš anksto.

„Augimą stebime beveik visais maršrutais, tačiau, žinoma, kad populiariausia kryptis – Vilnius-Klaipėda. Nors šią vasarą keleiviams pasiūlėme daugiau traukinių į pajūrio kurortus, o savaitgaliais leidžiame didesnio sąstato traukinius, tačiau laisvų vietų traukiniuose Vilnius-Šiauliai-Klaipėda savaitgaliais praktiškai nelieka. Todėl poilsiautojus, kurie rengiasi savaitgalį vykti į pajūrį, norime paraginti bilietais pasirūpinti iš anksto, įsigyjant juos internetu“, – pasakoja L. Baužys.

Planuojantiems keliones siūloma bilietus nusipirkti likus nemažiau kaip dviem dienoms iki išvykos.

„Kuo anksčiau keleivis įsigis bilietą – tuo daugiau privalumų turės. Perkantys iš anksto gali rinktis sau patogias vietas, sėdėti šalia – o tai labai aktualu keliaujantiems šeimomis ar didesnėmis kompanijomis. Savaitės viduryje į penktadienio traukinius Vilnius-Klaipėda jau būname pardavę beveik pusę bilietų, tad delsiantys iki paskutinės minutės gali likti be vietų“, - teigia Linas Baužys.

Visą vasarą savaitgaliais maršrutu Vilnius-Klaipėda važiuoja didesnio sąstato traukiniai – nuo 7 iki 10 vagonų. Didesnio sąstato traukinys iš Vilniaus išvyksta penktadieniais 17.45 val. Taip pat savaitgaliais prie jūros keleivius jungtiniais maršrutais Vilnius-Palanga ir Vilnius-Nida veža Pajūrio ekspresas.

Internetu bilietus galima įsigyti svetainėje www.traukiniobilietas.lt. Tokie bilietai kainuoja 5 proc. pigiau, nei perkant kasoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)