Pirmoje kelionių įspūdžių konferencijoje – J. Morkūno, N. Degutienės ir kitų naudingi patarimai

Šių metų kovo 6 d. be kelionių negalintys gyventi vilniečiai kviečiami į gaivų atostogų nuotykį – pirmąją kelionių įspūdžių konferenciją „Atostogų Guru”.
© Bertos Tilmantaitės nuotr.

Sekmadienio popietę lankytojai atostogų režimu Menų fabrike „Loftas” praleis visą dieną – ankstyvas rytas prasidės tikrais vėlyvais atostogų pusryčiais, o vėliau visą dieną per dešimt garsių Lietuvos keliautojų iš verslo ir pramogų pasaulio dalinsis trumpais autentiškais pranešimais su ryškiausiais savo kelionų įspūdžiais.

„Jau seniai žmonės nekeliauja vien tam, kad viešbučio teritorijoje pagulėtų po palme ar pamatytų istorijos vadovėliuose piešiamus garsius pastatus. Šiandien spontaniškai leistis į jaudinančią kelionę gali paskatinti patys netikėčiausi dalykai – egzotiškas kalnų viršūnėje įsikūręs restoranas su geriausiai pasaulyje gaminamu kepsniu, kitame pasaulio krašte gyvenantis atsiskyrėlis, kurį taip norėjosi prakalbinti fotobjektyvu, ar mėgstamo režisieriaus sukurto filmo kelionės maršrutas. Pirmoje kelionių įspūdžių konferencijoje dalinsimės būtent tokiais - nesuvaidintais kelionių įspūdžiais, kurie įkvėps keliauti kitaip”, – pasakoja vienas organizatorių, kelionių agentūros „Air Guru” plėtros vadovas Justas Albertynas.

Į keliones – dėl maisto

Autentiškas istorijas iš pirmų lūpų pasakos maisto, meno gerbėjai bei keliautojai, sugebėję perkelti savo darbus į atostogų kryptis. Lietuvių keliautojų įspūdžiai bus suskirstyti į tris dalis: pirmasis kulinarijos pranešimų blokas dedikuojamas gurmanams, kurių keliones padiktuoja naujų potyrių prašantys skonių receptoriai. Šioje dalyje apie egzotišką gatvės maistą, kuris leidžia greičiausiai susipažinti su vietine kultūra, pasakos žurnalistė Nida Degutienė, tuo tarpu Vilniuje besidarbuojantis italų šefas Gian Luca Demarco atskleis slaptus vietinius kulinarijos maršrutus Italijoje, o Jogaila Morkūnas pristatys savo misiją aplankyti įspūdingą kiekį geriausių planetos restoranų.

Pirmoje kelionių įspūdžių konferencijoje – J. Morkūno, N. Degutienės ir kitų naudingi patarimai
© Organizatorių nuotr.

„Gatvės maistas – tai tiesiausias kelias pažinti kitos šalies kultūrą. Autentiški skirtingiems pasaulio regionams būdingi patiekalai ir šimtai restoranų po atviru dangumi su aplink verdančiu gyvenimu vilioja pažinti visus pasaulio skonius. Aš taip pat papasakosiu, kokių klaidų vengti skanaujant gatvės maistą, kad netektų dalį kelionės laiko vaduotis nuo pilvo bėdų ir užstrigti medicinos įstaigose”, – pasakoja žurnalistė, kulinarinės knygos „Izraelio skoniai” autorė Nida Degutienė.

Menų ir darbo atostogos

Po kulinarinių kelionių paieškų antroje konferencijos dalyje susirinkusieji bus kviečiami kelionių dvasią pajusti per įvairias meno formas – muziką, fotografiją ar madą. Antroje pranešimų dalyje susitiks iš projekto „Krepšinio širdis” visiems gerai žinomas, nuo pirmos minutės iki pat finišo Dakaro ralį pro fotoaparato objektyvą stebėjęs Tomas Tumalovičius, po Dainos Dubauskaitės slapyvardžiu besislepianti muzikos blogo autorė ir kiti.

Pirmoje kelionių įspūdžių konferencijoje – J. Morkūno, N. Degutienės ir kitų naudingi patarimai
© Organizatorių archyvas

Atostogų sekmadienis pasibaigs istorijomis, jog kelionės ir darbas gali būti lengvai suderinami. Apie aviacijos amžių renginio paskutinėje dalyje kalbės „Small Planet Airlines” dirbantis rinkodaros specialistas Simonas Bartkus, visiems gerai iš TV ir radijo laidų pažįstamas žurnalistas Orijus Gasanovas ir ką tik 100 lietuviškos žiemos dienų į amžiną vasarą Filipinuose išmainęs „Adnet Media” vadovas Linas Šiautkulis.

Pirmoje kelionių įspūdžių konferencijoje – J. Morkūno, N. Degutienės ir kitų naudingi patarimai
© Organizatorių nuotr.

Kelionių įspūdžių konferencija „Atostogų Guru” vyks kovo 6 d. Menų fabrike „Loftas”.

www.perpasauli.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Savaitės naujienų prenumerata

Naujienos

Makalius pataria: kaip susiorientuoti atnaujintame Kauno oro uoste? (4)

Prasidėjus Vilniaus oro uosto kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcijai galime lengviau atsikvėpti – baimė, kad susidursime su nepatogumais, buvo nepagrįsta. Laikinai pagrindiniais šalies oro vartais tapęs Kauno oro uostas keleivius pasitiko ypač svetingai, o susiorientuoti jame – išties paprasta, rašoma pranešime spaudai.

Uždarius sostinės oro uostą susivienijo Vilniaus ir Kauno turizmo centrai (2)

Mobilizuoti resursai priimti Vilniaus turistus, du specialūs laikini turizmo informacijos centrai, šešiomis kalbomis parengtos kelionių instrukcijos: šių ir kitų priemonių ėmėsi Vilniaus miestas, iš anksto pasiruošęs sostinės oro uosto rekonstrukcijai, rašoma pranešime spaudai.

Keliaujantiems po Lietuvą padės nacionalinė turizmo informacijos sistema (19)

Daug metų buvęs primirštas, atsainiai ar tiesiog „kaip mokam taip” daugybės atskirų informacijos centrų vystomas vietinis turizmas keičiasi ir atgyja. Žinoma, prie to prisideda dar vienas Europos sąjungos investicijų į turizmo skatinimą ir viešinimą raundas, rašoma pranešime spaudai.

Norintiems pasakiškų atostogų lietuviai siūlo apsistoti viduramžių pilyse (8)

Didžiausia pasaulyje atostogų būsto nuomos paieškos platforma „HomeToGo“ vasaros atostogoms siūlo įspūdingas vietas: didingas Europos pilis, įspūdingus apartamentus Niujorke ar net vieną seniausių JAV keltų, rašoma pranešime spaudai.

Lietuvos viešbučių kasdienybė: vieni neprisimena vakar gėrę, kiti vagia be sąžinės graužaties (21)

Ar teko, įsikūrus jaukiame viešbučio kambaryje su mažais dailiais šampūno buteliukais ir įvairių dydžių muilo gabalėliais, pasijusti kaip kleptomanams? Gal visi tie mieli daikčiukai nepastebimai atsiduria jūsų lagamine?