„Mano skrydis turėjo būti apie 12 valandą, sužinojusi, kas įvyko supratau, kad skrydžiai nebus vykdomi, dėl to automobiliu pasukome į Gentą, kuriame laikinai apsistojau ir ieškau tinkamiausios galimybės sugrįžti į Vilnių“, – Perpasauli.lt pasakojo mergina.

G. Kubiliūtė minėjo, kad jau netrukus po įvykusio sprogimo sulaukė artimųjų ir draugų skambučių iš Lietuvos. Visi teiravosi, ar jai viskas gerai, ar ji nebijo, ką ji ketina daryti.

„Visiems atsakau, kad panika čia nepadės. Žinoma, skaudu, gaila žmonių, visos šalies. Akimirką pagalvojau, kad nors Lietuvoje ir skundžiamės, bet joje gyventi yra ramiau. Labai skaudu dėl belgų kolegų ir draugų, jie kur kas labiau išgyvena viską, čia juk jų šalis, šeimos. Jie netgi atsiprašinėja manęs, kad jų šalyje patekau į tokią situaciją. Aš juos raminu, kad čia nėra jokios priežasties atsiprašinėti“, – sakė G. Kubiliūtė.

Su belgais dirbanti lietuvė patikino, jog jie visada stengiasi, kad kitataučiai jų šalyje jaustųsi saugūs.

„Viešbučio savininkas vis manęs teiraujasi, ar viskas gerai, ar reikia pagalbos. Pats padėjo ieškoti variantų, kaip grįžti namo, davė naudingų patarimų, galiausiai pratęsė kambario rezervaciją pusdieniui nemokamai“, – sakė mergina.
Gina Kubiliūtė

G. Kubiliūtė pasakojo, kad patys Briuselio gyventojai yra kaip reikiant įbauginti, didžioji dalis jų bijo išeiti iš namų. Jie nuolat klausosi žinių per radiją, taip pat atidžiai seka naujienas portaluose. Tiesa, merginą kiek nustebino tai, kad, pavyzdžiui, Prancūzijoje iki šiol ypač sustiprinta žmonių patikra. Tačiau to apie Briuselį ji negalėjo pasakyti.

„Prancūzijoje einant į metro ar kokias parduotuves tikrinamos net žmonių rankinės, o oro uostuose keleiviai kaip reikiant „iškratomi“. Belgijoje to nėra. Važiavau per kelias vietas, kur dar prieš kelias valandas įvyko sprogimai, pavyzdžiui, traukinių stotyse budėjo ginkluoti pareigūnai, bet tikrinimų nebuvo niekur“, – pasakojo lietuvė.

Kai kurie draugai iš Briuselio jai rekomendavo į Lietuvą vykti pirmiausia traukiniu pasiekus Prancūziją, tuomet rinktis skrydį į Vilnių. Tačiau norėdama sumažinti riziką savo gyvybei G. Kubiliūtė vis tik į Lietuvą tikriausiai vyks automobiliu.