Iš pradžių manyta, kad vairuotojai girti, todėl nesugeba išlaikyti vairo tiesiai, tačiau paaiškėjo, kad užsieniečiai visiškai blaivūs, o vairavo neatsargiai, nes negalėjo atsigrožėti Šiaurės pašvaiste.

Policija prašo turistų stebėti Šiaurės pašvaistę sustojus. Islandai dažnai skundžiasi vairuojančiais nedėmesingais turistais, kurie staiga sustoja viduryje kelio pamatę avį, žirgą ar pašvaistę. Siūloma Islandijos keliuose automobiliams įrengti specialias sustojimo vietas, kur vairuotojai galėtų fotografuoti ar tiesiog pasigrožėti vaizdu.

***

Vienas prancūzas padavė pavėžėjimo paslaugas teikiančią bendrovę „Uber“ į teismą dėl iširusios santuokos. Neįvardijamas vyras kurį laiką reguliariai lankėsi pas tame pačiame mieste gyvenančią meilužę. Romanas tęsėsi, kol kartą vyras išsikvietė „Uberio“ vairuotoją iš žmonos telefono.

Jis prisijungė prie savo paskyros, o vėliau atsijungė, bet dėl programos klaidos į žmonos telefoną ir toliau buvo siunčiami pranešimai apie vyro keliones. Apie vyro neištikimybę sužinojusi žmona pareikalavo skyrybų. Vyras mano, kad tapo nekokybiško programėlės veikimo auka, todėl kreipėsi į teismą prašydamas 45 mln. eurų kompensacijos.

***

Kai dauguma pasaulio šalių šventė Valentino dieną, Pakistanas uždraudė švęsti šią įsimylėjėlių šventę viešose vietose, o žiniasklaidos priemonėms – ją reklamuoti. O Indonezijoje vienos musulmoniškos mokyklos moksleiviai surengė protestą prieš Valentino dieną, smerkdami šią vakarietišką šventę, pasak jų, skatinančią atsitiktinius lytinius santykius.

Nepaisant moksleivių pasipriešinimo, dauguma Indonezijos gyventojų švenčia Valentino dieną, ypač didžiuosiuose šalies miestuose – tomis dienomis ten prekystaliai lūžta nuo šiai progai skirtų atvirukų ir saldumynų.

***

Nepalietis Minas Bahaduras Šerčanas siekia susigrąžinti seniausio į Everesto viršūnę įkopusio planetos žmogaus titulą. Šio 85 metų nepaliečio namuose Katmandu ant sienos kabo Guinnesso rekordo pažymėjimas, tačiau jis įsitikinęs, kad, dar nesibaigus šių metų pavasario sezonui, šalia šio atsiras ir kitas.

Savo pirmą rekordą M. B. Šerčanas pasiekė įveikęs šią beveik 9 tūkst. metų viršukalnę 2008 m., būdamas 76 metų. Tačiau po penkerių metų naują rekordą pasiekė 80 metų japonų alpinistas Juičiras Miura. Nuo to laiko Šerčanas bandė susigrąžinti seniausio Everestą įveikusio žmogaus titulą. Nepalietis tai bandė padaryti prieš porą metų, bet dėl šalį sudrebinusio žemės drebėjimo, buvo priverstas atsisakyti savo planų.

***

Dominikos Respublikos nacionalinis dienraštis „El Nacional“ pateko į itin nepatogią padėtį, kai straipsnyje apie Izraelio statomas nausėdijas šalia premjero Benjamino Netanyahu nuotraukos išspausdino JAV prezidentą Donaldą Trumpą parodijuojančio garsaus amerikiečių aktoriaus Aleco Baldwino nuotrauką.

Aktoriaus fotografija papūstomis lūpomis, šviesių plaukų peruku ir garsiuoju raudonu kaklaraiščiu buvo padaryta satyrinėje amerikiečių televizijos laidoje „Saturday Night Live“. „El Nacional“ atsiprašė skaitytojų už „prasprūdusią“ klaidą ir teisinosi, kad aktorius buvo iš tiesų labai panašus į prezidentą, todėl redakcija susipainiojo.

Pats D. Trumpas yra ne kartą pabrėžęs, kaip nemėgsta jį nuolat parodijuojančios laidos „Saturday Night Live“. O A. Baldwino vaidyba, pasak naujojo prezidento, yra itin prasta.