Gavome laisvo laiko pasižvalgyti po senamiestį. Į mano akiratį pateko bažnyčia. Nufotografavusi iš vienos pusės, ėjau aplink, nes nuotraukoje netilpo visas pastatas, reikėjo rasti laisvesnės vietos, kad galėčiau apimti visą vaizdą.

Ir patekau į turgavietę... Bažnyčios apatinis aukštas buvo užimtas parduotuvėlėmis, šventoriuje prie bažnyčios sienų prisišlieję kioskai, pavėsinės, kuriose žmonės gėrė alų ir kavą.

Tačiau viso vaizdelio „vinis“ buvo ne tai. Labiausiai nustebino ir prajuokino viena vitrina su lėlytėmis pupytėmis ir pikantiškais suvenyrais.

Labai norėjosi tuo metu pamatyti mūsų dvasininkų ir paminklosaugininkų veidus...

Tačiau vokiečiai į šią „prakartėlę“ visai nekreipė dėmesio. Todėl savo išvadų nepateiksiu ir aš.

Janina

*******************************************************************

Šis rašinys - konkurso „Nuotykis užsienyje, kurio nepamiršiu“, dalis. Pasidalinkite savo kelionių istorijomis, papasakokite, ką patyrėte, ir pamokykite kitus, kaip elgtis vienoje ar kitoje situacijoje, o mes geriausio rašinio autoriui dovanosime kvietimą (dviems) apsilankyti viešbutyje "SPA Hotel Belvilis" (su nakvyne). Jūsų istorijų, parašytų lietuvių kalba (su ą, ę, ė, š) el. paštu gyvenimas@delfi.lt lauksime iki rugsėjo 7 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją