Visai nesvarbu, apsistojote pigiame hostelyje ar prabangiausiame pasaulio viešbutyje, patalynės blakių yra visur. Vos tik atvykstate į savo viešbučio kambarį, padėkite jums priklausančius daiktus saugioje vietoje, pavyzdžiui, vonios kambaryje, kur patalynės blakėms sunku pasislėpti. Venkite bagažui skirtos lentynos, kur gali būti nuo kito viešbučio svečio lagaminų užsilikusių padarėlių.

Toliau apžiūrėkite lovą. Pradėkite pirmiausia nuimdami visą patalynę, kol pasieksite pliką čiužinį. Apsiginkluokite žibintuvėliu, kad galėtumėte patikrinti visų keturių kampų užlankus. Nepamirškite patikrinti ir galvūgalio bei kojūgalio.
Blakės čiužinyje

Dabar tas patikimasis būdas, kuris padės pastebėti patalynės blakes – reikia ieškoti ne tik pačių blakių, bet ir požymių, kad jų čia būta. Nedidelės tamsios kraujo dėmelės iš jų ekskrementų akivaizdžiai išduoda, kad jų čia esama. Taip pat patikrinkite visus kambaryje esančius baldus, taipogi rėmuose ant sienų kabančius meno kūrinius, nes patalynės blakės gali slėptis ir ten. Jeigu randate jų buvimo įrodymų, susirinkite visus savo daiktus iš vonios kambario ir paprašykite viešbučio darbuotojų kito kambario. Beje, jis turėtų neturėti bendros sienos su užkrato turinčiu kambariu, nes patalynės blakės labai lengvai geli keliauti tarp patalpų.

Jeigu norite papildomų garantijų, kad į namus neparsigabenote patalynės blakių, nieko nelaukdami karštame vandenyje išskalbkite visus savo drabužius. Taip pat reikės išsiurbti visą lagaminą. Papildomo saugumo suteiks dar viena gudrybė – įdėkite savo lagaminą į didelį plastikinį maišą, tai neleis patalynės erkėms įsibrauti į jūsų namus.