Ne, nes prie tų makalavimų pripratęs, nebekreipiu dėmesio. Viskas prasideda nuo paprasto klausimo - kur šią vasarą atostogausi? Atsakymas pašnekovo visai neglumina-Sibire. Atsakymo patikslinimas, kad tai Baikalo ežeras, pašnekovo akyse net įžiebia susižavėjimo kibirkštėlę, bet kai pasineriam į detales - kada, kaip, su kuo... Hmm...

Štai čia pašnekovas pasitelkia visą savo logiškai mąstantį protą, jo ranka nevalingai susiranda smilkinio plotelį bei pradeda tą įprastą makalavimo procesą. Motociklu... Iš Vilniaus? Na taip... iš Vilniaus... Tryse... be jokios palydos...?? Be... O ką? Džipais važiuoja? Važiuoja. Paprastom mašinom važiuoja. Važiuoja. Net, girdėjau, dviračiais važiuoja. Beje, ir motociklais lietuviai, berods 2007 metais, buvo nusitrenkę iki pat Baikalo.

Ir ką? Ir nieko - visi grįžta pilni įspūdžių, neišdildomų prisiminimų bei kupini pasakojimų apie nepakartojamą gamtos grožį. O kuo mes blogesni? Niekuo, matyt. Važiuosim... Važiuosim ir mes iki Baikalo, o kad būtų įdomiau - važiuosim ne tik iki paties Baikalo, bet ir aplink jį. Traukia ten. Traukia įspūdingas gamtos grožis, legendomis apipintos ežero pakrantės bei mitai apie šamanus bei jų pranašystes...

Bet gal apie viską nuo pradžių. Apskritai idėja apsilankyti Sibire knibžda jau n metų, bet vis niekaip neprisiruošta, nerasta bendraminčių, o jei ir atsirasdavo, tai tą bendramintiškumą labai greitai atvėsindavo tragiški keliai bei Rusijos platybių pakelėse keliautojų tykantys pavojai. Kadangi noras didelis, o keliauti vienu automobiliu su šeima Rusijoje gal ir nėra pati protingiausia mintis, prieš porą metų gimė idėja - gal bandyti motociklu?

Vienam, aišku, važiuoti irgi būtų pakankamai kvaila, tad vis savo idėją pakišdavau kolegoms, turintiems motociklą, lakią vaizduotę ir mėgstantiems keliauti. Nepraėjo veltui tas idėjos kaišiojimas - netrukus išvažiuojame. Trise. Trimis motociklais.

Ilgą laiką kelionę planavome keturiese, bet likus porai savaičių iki išvažiavimo vienas komandos narys dėl visai pateisinamų priežasčių, kelionės atsisakė. Žinote, planuoti kelionę, ir ypač į Rusiją, užsiėmimas pakankamai varginantis ir tuo pačiu komiškas.

Aišku, pradėjome nuo to, kad ieškojome straipsnių su keliautojų pasakojimais, susitikinėjom su žmonėmis, kurie tose vietovėse buvę, šnekėjomės, analizavome.

Nepatikėsite - kiek žmonių, tiek nuomonių. Kartais prisiklausydavome tokių komiškų pasakojimų, kaip kad motociklininkai, keliaujantys po Rusiją ir nakvojantys viešbučiuose, į viešbučio kambarį net ir motociklą įsivaro, o miegodami prie jo prisirakina... Įdomu būtų gyvai pamatyti, kaip tai atrodo.

Kitų žmonių pasakojimai visa tai neigia ir nuteikia pakankamai optimistiškai - žmonės šilti, bendraujantys, neatsisakantys padėti, ypač kirtus Uralo kalnus. Na, bet kaip sako - nepamatysi, nesužinosi.

Šiaip daugiau nerimo kelia ne bendravimas su Rusijos kraštų žmonėmis ar meškomis prie Baikalo ežero, o mūsų technika, su kuria planuojame įveikti apie 17 000km. Kilometrų daug, o technika tai jau tikrai ne pirmo jaunumo... Bet iš kitos pusės - daug su ja važinėta, daug matyta, viskas pažįstama. Jei iki šiol nepavedė, gal ir dabar gražiuoju su ja susitarsime.

Kažkaip jau taip susiklostė, kad visi į šią kelionę važiuojantys bendraminčiai vairuoja BMW enduro motociklus. Ištverminga, puikiai važiuojanti technika, bet kaip ir visi motociklai turi vieną bėdą - labai jau nedidelį plotą, ant kurio būtų galima sudėti daug, daug daiktų. O daiktų tai jau tikrai daug..:)

Kaip ir minėjau, kelionės metu neturime jokio lydinčio transporto, tad viską, ko reikia mėnesiui išgyventi bei motociklui paremontuoti, kraunamės ant pastarojo. Kadangi visi dabar aplinkui viską reikia nereikia taupo, mes irgi nusprendėme nuo mados neatsilikti ir solidariai su visais dalyvauti visuotinio taupymo procesuose.

Tam, kad neišlaidautume prabangiems viešbučiams, nakvoti planuojame dažniausiai palapinėse. Ir nekainuoja nieko, ir šiaip smagu vakare prie laužo pasėdėti bei apie keliones pablevyzgoti.

Pasidarius laukiniam gyvenimui reikalingų daiktų sąrašą, buvo pakankamai sunku patikėti, kad visa tai galima sukrauti ant motociklo... Teko daryti testinį žygį bei aiškintis, telpa/netelpa, reikia/nereikia... Pasirodo, įmanoma - atlikus keletą optimizacijų, tokių kaip, pvz., kalną rūbų pakeičiant į kokius 3 kartus mažesnį kalnelį ir ant kalnelio viršūnės užmetant ūkinio muilo gabaliuką. Daugmaž telpa...

Motociklai, tiesa, atrodo kaip tarpmiestinis autobusas Indijoje, bet telpa... ir važiuoti galima.. Tai štai ir važiuosime. O kaip ten bus - pamatysime.

Bus tęsinys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)