Pasak Gabijos, kiekviena aplankyta šalis buvo savaip žavi ir įdomi, tačiau Kolumbija yra visapusiškiausia – čia galima rasti uolėtų kalnų, miškingų kalvų, derlingų lygumų, Amazonės baseino džiungles, laukinę, mažai urbanizuotą ir turistų beveik nelankomą Ramiojo vandenyno pakrantę ir nuostabius Karibų jūros paplūdimius, modernių didmiesčių ir jaukių miestelių, kurie žavi senovine architektūrą.

Kolumbiečiai – draugiški, paslaugūs, linksmi, ir atrodo, absoliučiai visi dievina muziką ir šokį. Muzika čia grojama visur, visą parą, bet kokiomis progomis ar visai be progų, o šoka tiek jauni, tiek seni. Ypač įdomu pamatyti keletą dienų trunkantį tradicinį karnavalą Barranquilla mieste – jis labai garsus Pietų Amerikoje, bet beveik nežinomas už jos ribų, nors yra toks pat įspūdingas, kaip ir Rio de Žaneiro karnavalas.

„Sostinėje Bogotoje, pasakę, jog esame iš Lietuvos, dažnai išgirsdavom palankių atsiliepimų apie buvusų Bogotos merą, lietuvių kilmės kolumbietį Antaną Mockų – nors miestui nebevadovauja, regis, jis tebėra bogotiečių labai mėgiamas“, – pasakojo Gabija.

Moteris pasakojo, kad Kolumbijoje kava puikios kokybės, kvapni, stipri ir nebrangi. Maistas taip pat skanus, nors vienodokas – ryžiai, pupelės, kepti bananai ir kokia nors mėsa – taip atrodo tipiški dienos pietūs restoranuose, panaši ir vakarienė, labai mėgiamos egzotinių vaisių sultys, kurių pasirinkimas - begalinis, o sulčių kioskelių gatvėse – daugybė!

Kaip ir daugelyje Pietų Amerikos šalių, Kolumbijoje akis bado turtinė nelygybė – neturtingų gyventojų nutriušę nameliai šiukšlinuose priemiesčiuose labai kontrastuoja su patogiais moderniais butais švariuose, tvarkinguose didmiesčių rajonuose, skirtuose aukštesnes pajamas gaunantiems gyventojams.

Marga ir Kolumbijos visuomenė: juodaodis Karibų pakrantės gyventojas, tingiai drybsantis hamake po palme labai skiriasi nuo kostiumuoto miestiečio, skubančio į darbą automobilių prigrūsta gatve ar skrybėlėto ūkininko, besirūpinančio kavos, bananų ar kukurūzų plantacija.

Tokia įvairi, egzotiška ir svetinga šalis negali nepatikti - Kolumbiją Gabija rekomenduoja net išrankiausiam keliautojui!