Rusai džiaugiasi turistų atnešamais pinigais, bet vis nepamiršta jų aprėkti. Jie gali itin gerbiamoje vietoje pastatyti mokamą kilnojamą tualetą. Maskva, vienas brangiausių miestų pasaulyje, siūlo patogią nakvynę miesto centre už 50 litų. Aplink neretai išgirsi laužyta anglų greitakalbe beriančius gidus, kurie aplinkinius užsieniečius laiko tarsi mažais vaikais.

Rusijos politinis, ekonominis, kultūrinis, religinis, finansinis, mokslinis ir susisiekimo centras, rusų vadinamas „negumine“, šiandien glaudžia apie 11 milijonų gyventojų. Žodžiu, vienas megamiestas (septintas pasaulyje) – tarsi trys Lietuvos. Tačiau patys maskviečiai savo miestą pakrikštijo „dideliu kaimu“.

Tai – tas pats miestas, kuriame žmogus, važinėjantis „Maybach“ automobiliu,  gyvenantis Rubliovkoje, mokantis valgyti omarus su austrėmis gali praktiškai viską. Nes Maskvoje už pinigus gali gauti beveik viską, nesvarbu kiek tai egzotiška, neįprasta, pižoniška ar tiesiog ekstravagantiška. Pavyzdžiui, jei turi pinigų – automobilį gali pasistatyt kad ir pačiame Kremliuje. Tik žinok, kam ir kiek sumokėti. Turintis mažiau už tave ir susigundantis grynaisiais visada atsiras. Žinoma, gyvenimas Maskvoje ir kituose Rusijos miestuose labai skiriasi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)