Pasak draudimo bendrovės „ERGO Lietuva“ Civilinės atsakomybės, nelaimingų atsitikimų, transporto priemonių ir sveikatos draudimo departamento direktoriaus Audriaus Pilčico, keliautojai atostogoms dažniausiai pasirenka Egiptą, Italiją, Austriją, Slovakiją, Čekiją ir Kanarų salas – Gran Kanariją bei Tenerifę.

„Atostogauti išvykstantys keliautojai dažniausiai suserga gastroenteritu ar tokiomis viršutinių kvėpavimo takų ligomis kaip ūmia sloga, pūlinga angina ar bronchitu. Taip pat neretai pasitaiko apsinuodijimo, alergijos nuo saulės, vabzdžių įkandimų ar medūzų nudilginimų, traumų atvejų“, – teigia A. Pilčicas.

Pasak draudimo eksperto, sloga sudaro apie 10 proc. visų ligų atvejų. „Išsigydyti slogą Taivane kainuoja apie 30 litų, tuo tarpu Egipte ar Turkijoje – sąskaita prasideda nuo 350 litų“, – teigia A. Pilčicas. Draudimo bendrovės atstovas atkreipia dėmesį, kad būtent rinitas – ūmi sloga – Turkijoje ir Egipte yra populiariausi susirgimai, jis sudaro ketvirtadalį visų patiriamų žalų šiose šalyse. Pagrindinės šios ligos priežastys – druskingas vanduo, patalpose veikiantys kondicionieriai bei temperatūrinio rėžimo pasikeitimas.

Šniurpščiojantiems – kepenų tyrimai

A. Pilčicas teigia, kad prireikus medicininės pagalbos, rekomendacijas, kur būtų galima rasti arčiausiai esančią patikimą medicinos įstaigą, pateikia draudimo bendrovės asistavimo paslaugas teikiantys partneriai.

„Draudimo bendrovės „ERGO Lietuva“ asistavimo paslaugų partnerei klientai gali skambinti vienu telefono numeriu iš bet kurios pasaulio šalies. Partnerių atstovai ne tik suranda ir nukreipia į medicininę įstaigą, kurioje suteikiama kvalifikuota ir tinkama medicininė pagalba, jie taip pat padeda ir susikalbėti su gydytojais, suteikia visą reikalingą informaciją, kad pagalba būtų suteikta kaip įmanoma greičiau, o klientas žinotų viską apie diagnozę ir taikomą gydymą“, – teigia A. Pilčicas.

Kai kurios medicinos įstaigos kartais susigundo padidinti sąskaitas, skiriant tokių vaistų ir tyrimų, kurie ne visada yra reikalingi ir skirti susirgusio keliautojo ligai gydyti.

„Kartais pacientams skiriamas nepagrįstai didelis kiekis vaistų bei tyrimų. Pavyzdžiui, keliautojui susirgus sloga, buvo skirtas kraujo tyrimas, tirtos kepenys. Pasitaiko atvejų, kuomet nesunkiai susirgus tiriama viso organizmo būklė, į sąskaitą įtraukiamos kelios gydytojo konsultacijos, daug slaugymo paslaugų“, – teigia A. Pilčicas. Dažniausiai nesąžiningų gydymo atvejų pasitaiko Egipte ir Turkijoje.

Pasak A. Pilčico, draudimo bendrovės asistavimo partneriai padeda keliautojams išvengti tokių įstaigų, jie nukreipia į tas, kuriose suteikiama kvalifikuota ir reikiama pagalba. Tai itin svarbu, kadangi niekas negali žinoti, ar nepatikimose įstaigose skirti nereikalingi vaistai ar tyrimai nesukels sveikatai pašalinio efekto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją