Daugelį pasaulio vietų aplankęs kelionių guru T. Kertenis viešėjo vienoje iš septynių Kanarų salų - Fuerteventūroje. Keliautojas prisipažįsta, kad ši sala nėra vienintelė, į kurią jam yra tekę nuvykti.

„Ilsėjausi Gran Kanarijoje, Tenerifėje. Norėčiau aplankyti ir Lansarotę, tačiau tai - kito sezono planai”, - atviravo jis.

Pasak jauno vyro, Fuerteventūra ženkliai skiriasi ne tik nuo kitų Kanarų salų, bet ir nuo visų Italijos ar Graikijos salų. „Fuerteventūra nėra įprastai žaliuojanti. Vietiniai gyventojai ją apibūdina kaip uolėtą, kalnuotą, dykumų, laukinių paplūdimių kraštą. Dažnas šią salą prilygina net Marso paviršiui”, - pasakojo T. Kertenis. Taip pat Fuerteventūra esą labiausiai tinka trokštantiems ramaus poilsio ar kaitavimo bei banglenčių sporto mėgėjams.

„Į Fuerteventūrą rekomenduoju skristi iš kaimyninės Lenkijos, nes oro uostai Lietuvoje tiesioginių skrydžių į šią Kanarų salą dar nevykdo”, - pataria keliautojas. Renkantis pigių aviakompanijų skrydžius esą pasitaiko atvejų, kai bilietų kaina į abi puses nesiekia nei šimto eurų asmeniui.

„Skrydis iš Varšuvos trunka maždaug penkias valandas, todėl patariu į kelionės krepšį įsidėti užkandžių bei gaiviųjų gėrimų,” - patirtimi dalinosi T. Kertenis.

Vyras keliaujantiems į Fuerteventūrą pataria viešbučio ar apartamentų numerį užsisakyti Corralejo mieste, Morro Jable kurorte, salos sostinėje Puerto del Rosario ar aplinkiniuose miesteliuose. „Mes apsistojome Costa de Antiqua miesto viešbutyje. Jis nuo Fuerteventūros sostinės nutolęs maždaug keturių kilometrų atstumu”, - atostogų detales atskleidė keliautojas.

„Vietinis transportas Fuerteventūroje nepatogumų nesukels. Viešėdami šioje saloje be vargo pasieksite norimą jos dalį ar miestą”, - teigė T. Kertenis. Taip pat esą netoli viešbučių kursuoja nemokami autobusai, nuvežantys turistus į artimiausią paplūdimį ir parvežantys atgal į viešbutį. Tačiau keliautojas įspėja, jog į grafiką būtina žvilgtelėti iš anksto.

„Automobilių nuomos kainos šioje saloje mažai kuo skiriasi nuo kitų kraštų, kuriuos turistai renkasi savo poilsiui. Paprasta taisyklė, galiojanti visur, - kuo anksčiau rezervuosite, tuo mažiau sumokėsite”, - sako jis. Pasak T. Kertenio, neištaigingo automobilio nuoma savaitei Fuerteventūroje kainuoja apie pusšimtį eurų. „Nors iš pirmo žvilgsnio sala neatrodo itin didelė, tačiau su mašina neabejotinai rasite, kur nuvažiuoti ir ką pamatyti”, - atvirai pasakojo pašnekovas.

Pasak T. Kertenio, visos šioje saloje esančios vietos pakeri savo grožiu. Ir visai nesvarbu, kas tai - laukinis juodojo smėlio paplūdimys, milžiniškas skardis ar kiti įstabūs gamtos stebuklai. „Visa tai galite atrasti patys, keliaudami žvyro ar nepažymėtais keliais, nusidriekusiais palei Fuerteventūros kraštus. Žinoma, nepamirškite su savimi pasiimti žemėlapį ar navigaciją bei įsidėmėkite, kad keliaujant žvyrkeliais bei serpentinais tarp kalnų telefone nebus ryšio. O degalinės - taip pat retas reiškinys”, - patirtimi dalinosi keliautojas.

T. Kertenis sako esą saloje aptikęs vietas, apie kurias jam niekada anksčiau nėra tekę skaityti ar išgirsti iš čia jau pabuvojusių poilsiautojų lūpų. „Cofete” paplūdimys lyg iš filmo. Norėdami jį pasiekti turėsite keliauti žvyrkeliu bei kalnų serpentinais nuo Morro Jable kurorto. Atvykę suprasite, jog vertėjo ištverti tokį kelią plieskiant saulei. Vienoje paplūdimio pusėje atsiveria vaizdai į kalnus, kitoje - vandenyno panorama”, - pasakojo jis.

Pasak jauno vyro, ne mažesnį įspūdį paliko ir „Punta de Jandia” švyturys. „Tai - puiki vieta stebėti saulėlydį bei fotografuotis ant uolos krašto. Turistų čia nėra daug, todėl niekas netrukdys mėgautis nuostabiomis akimirkomis”, - tvirtino T. Kertenis. Egzotinių parkų mėgėjams keliautojas pataria apsilankyti „Oasis Park”. „Vėžliai, drambliai, kupranugariai, botanikos sodas. Į bilieto kainą taip pat įskaičiuoti keturi pasirodymai: papūgų, jūrų liūtų, plėšiųjų paukščių bei krokodilų. Juos išvysite kiekvieną dieną nuo 13 valandos kas pusvalandį”, - sakė vyras.

„Nedidelį žvejų kaimelį Ajuy Fuerteventūroje tiesiog privaloma įrašyti į būtinų aplankyti vietų sąrašą. Jis įsikūręs netoli Tuineje miesto, alsuoja senovine ispaniška dvasia. Čia yra keletas kavinučių, o juodo smėlio paplūdimys ir olos atima žadą. Ajuy yra vienas iš gražiausių saloje”, - atvirauja T. Kertenis.

Pasak pašnekovo, Betancuria miestelis taip pat pasižymi ispanišku unikalumu. Esą jį galima pasiekti keliaujant kalnų serpentinų keliu nuo Ajuy kaimelio. „Tai - bene įspūdingiausias kelias visoje saloje”, - neslepia jis.

Keliautojas iš kitų išskiria ir Corralejo miestą. „Apsilankę jame galėsite persikelti į Lansarotės ar Lobos salą. Mieste gausu suvenyrų parduotuvėlių, picerijų, barų ir kitų turistams įdomių vietų. Corralejo - didelė kvepalų pasiūla. Juos galima įsigyti patraukliomis kainomis, tačiau reikia derėtis. Be to, visose Kanarų salose kvepalams netaikomas pridėtinės vertės mokestis. Tad savo mėgiamus kvepalus nusipirksite už pusę kainos”, - sako jis. Pasak T. Kertenio, akmenuotas šio miesto paplūdimys tinkamas banglenčių ar ekstremalaus vandens sporto - kaitavimo mėgėjams.

„Važiuodami nuo Corralejo miesto link Fuerteventūros sostinės Puerto del Rosario, išvysite natūralų parką - kopas, primenančias Sacharos dykumą. Vaizdas - įspūdingas, puikiai tinka fotografijoms”, - pasakojo jaunas vyras.

„Apsilankymas kavinėse, baruose bei klubuose Fuerteventūroje kur kas pigesnis nei Lietuvoje. Pietų kaina Morro Jable kurorte nesieks nei penkių eurų. Jei norėsite išlaidauti, sumokėsite apie penkiolika. Corralejo mieste ir salos sostinėje Puerto del Rosario pietums išleisite šiek tiek daugiau”, - teigė jis. Alus ir kiti alkoholiniai gėrimai Fuerteventūroje esą nebrangūs, bokalas alaus čia kainuoja apie tris ar mažiau eurų.