at skaitykite:

Nepaisant viso to, vis daugiau Lietuvoje gyvenančių žmonių renkasi Varšuvą kaip vieną iš savo kelionės stotelių ar net kaip jos atskaitos tašką. Perpasaulį.lt siūlo panagrinėti kokias kelionės kryptis ir būdus iš Varšuvos siūlo lenkai.

Kelionių pasiūla lėktuvu

Varšuvoje yra du oro uostai, iš kurių didesnis ir praėjusiais metais 10 600 000 keleivių aptarnavęs – pavadintas kompozitoriaus Frederiko Šopeno vardu. Tiesa, dalis keleivių iš jo keliauja vietiniais reisais – Lenkijos avialinijos „LOT“ siūlo skrydžius į Gdanską, Krokuvą, Vroclavą ir Katovicas.
Lėktuvas leidžiasi Varšuvos Šopeno oro uoste

Be to, iš šio oro uosto galima pasiekti ne tik daugelį Europos valstybių sostinių, bet ir imlesnius kitoms kultūroms keliautojų trokštamus aplankyti miestus – Tel Avivą (Izraelis), Niujorką (JAV), Dohą (Kataras), Torontą (Kanada), Dubajų (Jungtiniai Arabų Emyratai) ar Bankoką (Tailandas). Kitas, 2013 metais kiek daugiau nei 300 000 keleivių skraidinęs, tačiau 35 kilometrais nuo Varšuvos nutolęs Modlino oro uostas, priima tik „Ryanair“ kompanijos paslaugomis besinaudojančius keliautojus.

Tiesa, gyvenimą jiems lengvina tarp Varšuvos ir Modlino dažnai kursuojantys traukiniai ir specialūs autobusai, važiuojantys nuo Modlino geležinkelio stoties iki pat oro uosto.

Varšuva

Persisotinusiems Europa, beveik 2,7 mln. keliautojų praėjusiais metais aptarnavusio Vilniaus oro uosto (VNO) siūlomas asortimentas kiek menkesnis – iš egzotiškesnių krypčių tiesioginiai nuolatiniai skrydžiai vyksta į Hurgadą (Egiptas) ir Tel Avivą, nors sezonines paslaugas teikiančios bendrovės pasiūlo ir įdomesnių maršrutų.

Populiarėjant pigių skrydžių bendrovėms, Perpasaulį.lt pažvelgė į jų siūlomus maršrutus ir palygino į kurias šalis padėdant šioms galima nusigauti iš Varšuvos ir Lietuvos oro uostų, nepamirštant ir beveik 700 tūkst. keleivių pernai aptarnavusio Kauno oro uosto.

Autobusais ir traukiniais

Nenorintiems keliauti oro transportu, taip pat yra nemažai alternatyvų. Nors kelionių kryptys labai panašios kaip ir keliaujant iš Lietuvos su dažniausiai keliautojų linksniuojamomis „Ecolines“ ar „Lux Express“ kompanijomis, tačiau čia gali išlošti mėgstantys sutaupyti.

Nuo 2011 metų vasaros keliones po Lenkiją ir kaimyninių valstybių sostines siūlo „PolskiBus“, kurios kelionių kainos prasideda nuo vieno zloto, sumokant dar vieną zlotą už bilieto rezervavimą. Tačiau tokia kaina egzistuoja tik pirmiesiems tą dieną perkantiems bilietus, tad keliones patartina organizuoti kuo anksčiau.

Tiesa, kartais nepatogumai sudaromi su didesniu bagažu keliaujantiems žmonėms, mat kompanijos atvykimo ir išvykimo stotys, nors jas galima pasiekti naudojantis miesto autobusais ar metro, išsidėstę ne Varšuvos centre.
Varšuvos metro stotis

Kol Lietuvoje jau daugybę metų kalbama apie tarptautinės vėžės geležinkelį RailBaltica, lenkai nesnaudžia ir vis gerina susisiekimą su Vakarų Europa traukiniais. Tiesa, tai – vienas brangesnių keliavimo būdų, nes nors kelionės traukiniais šalies viduje nėra labai brangios, tačiau tokio paties atstumo kelionė į užsienį pabrangsta pastebimai.

Kita galimybė europiečiams keliauti po žemyną – pasinaudoti InterRail siūlomais tarptautiniais traukinių bilietais, su kuriais galima keliauti po beveik visą Europą. Keliaujant iš Varšuvos ir kartu norint aplankyti tam tikrą regioną, siūloma įsigyti tam tikrą laiką galiojantį bilietą, kurio kaina priklauso nuo planuojamos kelionės trukmės (pigiausias variantas vyresniems nei 25 metai – penkios dienos keliavimui per dešimt dienų antra klase – 825 Lt).
Ekspresas Berlynas-Varšuva

Norint pakeliauti tik po Lenkiją, šių bilietų kainos taip pat nemažos – 283 Lt už tris dienas kelionėms vieno mėnesio laikotarpyje, tačiau toks variantas keliaujant ilgesniais maršrutais galbūt gali padėti sutaupyti.

Tai ypač aktualu jaunimui iki 25 metų, nesimokančiam Lenkijoje, mat jiems, skirtingai nei perkant bilietus geležinkelio stočių kasose http://www.rozklad-pkp.pl/bin/query.exe/pn? http://booking.polrail.com/), suteikiama tam tikra nuolaida – tokio paties laikotarpio bilietas kainuoja 186 Lt.

Keliautojau! Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime universalųjį Londono „TOP 10“ vadovą!

">