Viešbutis ar butas?

Paprasčiausias variantas - rezervuoti kambarį viešbutyje. Čia padės tokie puslapiai, kaip booking.com ar hotels.com. Tačiau atkreipkite dėmesį į tai, kad viešbučiai jums gali kainuoti daugiau nei buto ar apartamentų nuoma. Taigi neskubėkite su viešbučiais pirma nepalyginę kainų. Jei keliaujate iš miesto į miestą, butą galima išsinuomoti specialiuose turizmo biuruose, kurių paprastai yra miestų centruose.

Hostelis: taupome smagiai

Antrasis variantas - hostelis, kur už visai nedidelę sumą gausite vietą pernakvoti. Dėl savo pigumo hosteliai populiarūs tarp jaunimo, tačiau juos renkasi ir kiti pigių kelionių mėgėjai.

Hostelis - tai lova, kartais dviaukštė, bendrame kambaryje su keliais kaimynais ir dušas su tualetu aukšte. Jei nebaugina komforto nebuvimas, hostelis - jūsų variantas.

Juolab kad hosteliuose galima susipažinti su keliautojais iš įvairių šalių, susirasti draugų ir puikią kompaniją naujos vietos tyrinėjimui. Užsisakyti vietas hosteliuose galima internetu. Populiariausi užsakymų puslapiai - hostelbookers.com, hostels.com, hostelworld.com.

Svetingumo puslapiai

Neįprasčiausias būdas rasti gyvenamąją vietą kitame mieste arba šalyje - pabandyti tai padaryti per vadinamuosius svetingumo puslapius, angliškai tai vadinasi „hospitality networks“.
Žmonės iš skirtingų miestų siūlo jums apsistoti kelioms dienoms jų namuose, visiškai nemokamai. Vietoje atlygio siūlote jiems savo kompaniją prie vakarinės arbatos: šiuolaikiniame pasaulyje bendravimas vertinamas labiau nei pinigai.

Tokių puslapių pavyzdžiai - couchsurfing.org arba hospitalityclub.org.

Šis variantas idealus, jei, pirma, norite sutaupyti, antra, gauti nemokamą gidą. Kas pažįsta miestą geriau nei vietiniai?

Jie patars jums, kur geriau nueiti, pasakys, kokios vietos įdomesnės, nenurodytos kelionių knygose, parekomenduos restoraną, kur gera vietinė virtuvė. O ir gyvas bendravimas su užsieniečiais atgaivins jūsų užsienio kalbos žinias.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)