Airbnb“ apžvalgos paprastai padeda susidaryti gana išsamų vaizdą apie vietą, kurią ketinate išsinuomoti: ar ten švaru, ramu, patogu viešo transporto atžvilgiu. Galima netgi sužinoti apie savininkus.

Bet jei norite sužinoti dar daugiau, pavyzdžiui, ar vietoje, kur ketinate atostogauti, niekas nemirė, galite šią informaciją gauti svetainėje DiedInHouse.

Viena paieška kainuos 11,99 dolerio. Svetainėje galite gauti sąrašą, kuriame nurodyta, kokiame name ar bute mirė koks žmogus 50-yje JAV valstijų, įskaitant gyvenamuosius adresus JAV karinėse bazėse.

Svetainę 2013 metais įkūrė Roy‘us Condrey, kuris prieš įsigydamas namą sužinojo, kad jame mirė žmogus.
rankos

„Kai pabandžiau išsiaiškinti, kas tai buvo per žmogus, ir kokia mirtimi jis mirė, paaiškėjo, kad daugumoje JAV valstijų nėra įstatymų, kurie nurodytų atskleisti potencialiam pirkėjui mirties nuosavybėje faktą ir jos pobūdį (nužudymas, savižudybė, nelaimingas atsitikimas, liga ar natūrali mirtis). Taip pat pamačiau, kad nėra konkrečios duomenų bazės, kur galima būtų rasti tokią informaciją, tad jos paieškoms tenka sugaišti daug laiko.“

Tad R. Condrey nusprendė pats sukurti tokią internetinę bazę. Faktai ir skaičiai surinkti iš viešos informacijos ir privačius duomenis renkančių įmonių. Čia galima rasti ir gana įdomių (ar patologinių) faktų.

Pateikę užklausą ir sumokėję, gausite informaciją apie nurodytu adresu registruotus mirties atvejus, buvusių gyventojų sąrašą, buvusių gyventojų „gyvybingumo statusą“, informaciją apie gaisrus ir informaciją apie veiklą, susijusią su narkotikais – ar jūsų ieškomu adresu buvo užfiksuotos laboratorijos, sąvartynai ar narkotinių medžiagų ar jų gamybai skirtų indų konfiskavimas.

Tokia informacija svarbi, jei planuojate investuoti į nekilnojamąjį turtą – ar tai būtų nuolatinė gyvenamoji vieta, ar būstas atostogoms, nes mirties faktas dažnai turi įtakos turto kainai.

O net jei konkrečiame būste ketinate apsistoti trumpam – argi nenorėtumėte žinoti, ar ten niekas nemirė? Juk svarbiausias atostogų tikslas – pailsėti, atsigauti, pasisemti teigiamos energijos. O jei išsinuomosite būstą, kuriame liko neigiamo energijos, tai gali pakenkti poilsiui.