Pateikiame 11 pasiūlymų, kurie palengvins laukimą, sąrašą.

1. Susiplanuokite kelionės maršrutą. Idealiame pasaulyje jūs tai jau būtumėte padaręs prieš išvykdamas iš namų, tačiau buvote užsiėmęs darbe, vėliau paskambino mama, o dar namie teko palaistyti gėles... Įstrigęs oro uoste išnaudokite turimą laisvą laiką naudingam laiko ir maršrutų planavimui.

2. Jei su savimi turite kompiuterį ar telefoną, sutvarkykite savo elektroninę pašto dėžutę – atsakykite į neatsakytus laiškus bei atsisakykite nepageidaujamų laiškų prenumeratos.

3. Susitvarkykite rankinę, ypač, jei to ilgą laiką nedarėte. Išmeskite senus sukauptus čekius, nebenaudojamą lūpų balzamą ar vizitines korteles, kurių ateityje nepanaudosite.

4. Susitvarkykite telefono ar nešiojamojo kompiuterio duomenis – ištrinkite failus, kurie nebėra reikalingi – ar tai būtų girta asmenukė iš vakarėlio, ar atsitiktinė netyčia padaryta išsiliejusio vaizdo nuotrauka.

5. Suskirstykite savo muzikos grojaraščius – būtinai pasidarykite atskirą dainų sąrašą atostogoms.

6. Pasirūpinkite oda. Kadangi kelionė lėktuvu išdžiovina odą, todėl ja pasirūpinkite prieš skrisdami. Moterims – nusilakuokite nagus, jei neturėjote laiko to padaryti prieš tai.

7. „Duty Free“ parduotuvėje išsirinkite kvepalus. Būtinai su savimi pasiimkite pavyzdžius, jog ateinančiomis dienomis galėtumėte pasikvėpinti ir įsitikinti, jog išsirinkti kvepalai tikrai jums tinka ir yra verti įsigyti. Jei perisgalvosite – šis kvapas jums primins kelionę, į kurią išsiruošėte.

8. Nusipirkite kryžiažodžių knygelę. Tai palaikys jūsų smegenų aktyvumą, tačiau gera žinia, jog šia veikla užsiimti galite net ir gerdami mėgstamą gėrimą.

9. Išmokite pagrindines frazes, vartojamas toje vietoje, į kurią keliaujate.

10. Pašniukštinėkite po geresnes oro uosto laukimo sales – nebūtinai tik VIP. Vos už 15 svarų galima įsigyti prieigą į puikius kambarius, kuriuose tiekiami neriboti užkandžiai ir gėrimai. Jei oro uoste įstrigote ilgesniam laikui – ši opcija gali apsimokėti.