Kad sureguliuotų chaotišką eismą, „šokantis Induro policininkas“ sugalvojo keletą veiksmų, tarp kurių – „mėnulio eisena“.

„Vietoj to, kad eičiau atbulom, aš naudoju „mėnulio eiseną“, kuri kartais linksmina vairuotojus ir keleivius“, – sako jis. „Tai tam tikra prasme skatina žmones laikytis eismo taisyklių“.

Singhas iš tiesų norėjo būti šokėjas, tačiau pasirinko eismo reguliuotojo profesiją, kai avarijose prarado du artimus draugus. Jis reguliuoja Induro eismą jau šešerius metus, o dabar dar atrado, kaip galima integruoti savo mylimus šokius į kasdieninį darbą. Jis įsitikinęs, kad tai yra geras būdas išlikti ramiam chaoso vidury ir tiesiog būti kitokiam.

„Kiekvienas gali padaryti pokyčius bet kurioje srityje, kurioje dirba, tą ir darau, kai duodu nurodymus žmonėms kelyje“, – sako jis.

Singho staigūs judesiai motyvuoja ir jo kolegas. Mažiausiai trys kiti eismo reguliuotojai perėmė jo firminį stilių. Jis yra toks populiarus Indure, kad žmonės kartais specialiai pravažiuoja pro jo sankryžą, kad galėtų į jį pažiūrėti. Jis taip pat turi labai daug gerbėjų feisbuke, o greitu metu žada pasirodyti televizijos laidoje.

22 metų Sumantas Singhas Kachhawa, jaunesnysis pareigūnas, neseniai prisijungęs prie eismo reguliuotojų, yra vienas iš tų, kurie žavisi Singhu.

„Mokydamasis koledže stebėdavau Ranjeetą ir norėjau būti panašus į jį“, – sako Sumantas. „Kai gavau darbą, kreipiausi į jį patarimų. Tikras smagumėlis reguliuoti eismą tokiu būdu ir man niekada nebūna nuobodu“.

Singho vadovai neturi jokių priekaištų dėl tokio jo linksmo elgesio. „Jis įkvepia ne tik kitus policininkus, bet ir kai kuriuos savo vadovus“, – sako Anjana Tiwari, eismo policijos vadovė. Už savo energiją ir įgūdžius Singhas yra gavęs 42 apdovanojimus ir 10 padėkos raštų iš vietos valdžios ir privačių organizacijų.

Deja, vis dar yra žmonių, kuriems Singho pastangos yra nė motais ir jie toliau pažeidinėja eismo taisykles. „Yra tokių vairuotojų, kurie nenori laikytis jokių taisyklių“, - sako jis. „Mūsų darbas yra juos įspėti, bet galų gale – tai yra jų pačių pasirinkimas“.

Policininko darbo metodus galite pamatyti video medžiagoje: