2014 metų liepos 14 dieną palikę savo darbus, uždarę namų duris ir nusileidę laiptais žemyn, jaunuoliai ištiesė nykščius. Nuolat judėję pietryčių kryptimi, jie pasiekė Australiją. Iš viso kelionė truko dvejus metus, per kuriuos buvo kirstos 15 valstybių sienos. Ilgą laiką kartoję, kad visos aplankytos šalys yra įspūdingos ir nepalyginamos, grįžę namo keliautojai drąsiai teigia, kad visur gerai, bet Indijoje geriausia!

Būtent Indijos subkontinente vienerių metų laikotarpiu darytos fotografijos ir bus eksponuojamos parodoje. Čia bus galima išvysti netikėtų šių šalių kasdienybės momentų, kuriuos visus sujungs dvi pagrindinės temos: meilė ir sapnas. Meilę bei užuojautą pabrėžia dauguma pasaulio religijų, tad ji, bent jau teoriškai, mums turėtų būti nesvetima.Tačiau idėja, jog visi reiškiniai neturi pastovios, nepriklausomos egzistencijos (kitaip tariant – visa mus supanti realybė yra kaip sapnas ar iliuzija) yra būtent Indijos kultūroje atsiradusios Budizmo tradicijos esmė. Indijos ir Nepalo žėrinčios spalvos, stulbinantys kontrastai bei nesuvokiami paradoksai galbūt bent trumpai akimirkai perkels į sapno atmosferą ir privers pagalvoti: „Ar tai tikra?“

“Patys pastebėjome, kaip keičiasi mūsų santykis su šia kultūra bei jos gyventojais. Iš pradžių atrodžiusi baugi, vėliau ji tapo puikiai pažįstama ir netgi miela. Nors Nepale patyrėme žemės drebėjimą, Indijoje mus apvogė net keturis kartus, praleidome nesuskaičiuojamą kiekį valandų pigiausiuose byrančiuose autobusuose bei pelyjančiuose viešbučiuose, tačiau tai yra vieta, kur sugrįšime dar ir dar. Artimiausias kartas bus vasario 9 dieną Energetikos ir technikos muziejuje“, – pasakojo parodos autorius L. Sužiedėlis.

Paroda vyks Energetikos ir technikos muziejuje, Rinktinės g. 2, Vilniuje, nuo 2016 m. vasario 9 iki kovo 9 dienos. Parodos atidarymas – vasario 9 dieną 17:00 valandą (įėjimas į parodos atidarymą nemokamas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją