Panašūs renginiai jau daugelį metų vyksta Vakarų Europoje ir sulaukia milžiniško susidomėjimo. Olandijoje 45-tą kartą organizuojamame 100 kilometrų pėsčiųjų žygyje „Dodentocht“ 2014 m. dalyvavo apie 11 tūkstančių žmonių. O šiais metais olandiškas 4 dienas trunkantis pėsčiųjų žygis „De4daagse“ vyksta jau 99-tą sykį ir kelintą kartą sulaukia virš 40 tūkstančių dalyvių.

Lietuviška ištvermės žygių alternatyva „Pėsčiomis pajūriu per 24 valandas“ siekiama populiarinti sveiką ir aktyvų gyvenimo būdą, skatinti ekologišką, gamtą tausojantį laisvalaikį, supažindinti visuomenę su Lietuvos pajūrio gamta, Kuršių nerijos nacionaliniu parku ir Pajūrio regioniniu parku.

Kiekvienas, dalyvaujantis renginyje, turės galimybę patikrinti savo ištvermę, pamatyti Lietuvos pajūrio grožį, susipažinti su savo bendraminčiais bei turiningai praleisti laiką.

Renginio dalyviai, įvertinę savo jėgas ir pasirengimą, gali rinktis vieną iš trijų skirtingų distancijų:

100 km per 24 val. nuo Šventosios iki Nidos;

50 km per dieną nuo Šventosios iki Klaipėdos;

50 km per naktį nuo Smiltynės iki Nidos.

Pagrindiniai žygio organizatorių partneriai: Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija, Pajūrio regioninio parko direkcija, Neringos miesto savivaldybė.

Daugiausiai kilometrų įveiksiančioms komandoms prizus įsteigė Turizmo ir kelionių prekių parduotuvė „Lukla“.

Renginio aprašymas bei dalyvių registracija www.pesciomispajuriu.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)