Pateikiame vertingus patarimus apie viešąjį transportą, bilietų kainas, patarimus, kaip nuvykti iš oro uosto į miesto centrą bei žemėlapį su pažymėtomis lankytinomis vietomis. Siūlome atkreipti dėmesį į jų bilietų kainas, tai padės planuoti kelionės biudžetą.

Atvykimas iš oro uosto

Avialinijų „Ryanair“ ir „Wizz air“ lėktuvai skraido į Orio al Serio oro uostą, esantį šalia Bergamo miesto, apie 45 kilometrus nuo Milano. Mados ir dizaino sostinę paprasčiausiai pasieksite autobusu. Kelionė truks apie valandą.
Informacija apie Milaną

Autobusai:

Autostradale – kursuoja kas 30 minučių iki Milano traukinių stoties (Milano Stazione Centrale). Bilieto kaina: 5 eurai į vieną pusę, 9 eurai į abi;

Terravision – kursuoja kas 20-40 minučių, priklausomai nuo paros laiko. Sustoja prie traukinių stoties ir prie Cologno Monzese metro stoties. Bilieto kaina: 5 eurai į vieną pusę, 9 eurai į abi;

Orioshuttle – kursuoja kas 15-60 minučių. Bilieto kaina: 4 eurai į vieną pusę, 8 eurai į abi;

Į netoliese esančio Bergamo centrą nuvyksite ATB autobususu. Bilieto kaina: 2,3 euro į vieną pusę.

Jei atskrisite į Milano Malpensa oro uostą, į miesto centrą taip pat galite nuvykti Terravision autobusu. Bilietas į abi puses kainuoja 16 eurų. Kelionė truks apie valandą. Jei labai skubate, verta važiuoti Malpensa Express traukiniu. Kelionė truks apie 40 minučių, o bilietas į abi puses kainuos 18 eurų.

Viešasis transportas Milane

Įsigijus viešojo transporto bilietą galima keliauti visomis transporto priemonėmis. Norint pasiekti toliau nuo centro esančias vietas, rekomenduojame važiuoti metro, kurio žemėlapį pateikiame žemiau.
Informacija apie Milaną

Bilietų kainos:

90-ties minučių bilietas (galimi persėdimai) – 1,5 eur.

Dešimt 90-minučių bilietų – 13,8 eur.

24 valandų bilietas – 4,5 eur.

48 valandų bilietas – 8,25 eur.

Vakarinis neriboto naudojimo bilietas (galioja nuo 20:00 iki paskutinio reiso) – 3 eur.
Informacija apie Milaną

Lankytinos vietos

Žemiau esančiame žemėlapyje pažymėjome dėmesio vertas vietas, kurių tiesiog nedera aplenkti lankantis Milane.

1. Milano katedra (Duomo) ir Katedros aikštė (Piazza del Duomo) – miesto širdis. Gotikinio stiliaus marmūrinė katedra yra Milano vizitinė kortelė, o taip pat ir puikus apžvalgos taškas.
Milanas, Italija

427 metus statyta katedra keri savo monumentalumu ir įspūdingais ornamentais. Tai trečia pagal dydį bažnyčia Europoje po šv. Petro bazilikos ir Sevilijos katedros.

Bilietai: įėjimas į katedra yra nemokamas. Apžvalgos aikštė – 12 eur – važiuojant liftu arba 7 eur, jei kilsite laiptais, Katedros muziejus – 5 eur.

2. Viktoro Emanuelio II galerija. Šalia katedros aikštės esanti Viktoro Emanuelio II galerija – tai viena iš tų vietų, dėl kurių Milanas yra vadinamas mados sostine. Jei norite papildyti savo spintą prabangiais drabužiais – nepraeikite pro šalį.

3. San Siro stadionas. AC Milan ir Milano Inter futbolo komandų stadionas. Vienas didžiausių stadionų pasaulyje, talpinantis 85 tūkstančius žiūrovų. Galima dalyvauti ekskursijoje, kurios metu pažinsite stadiono ir Milano futbolo komandų istoriją, pamatysite tribūnas ir stadiono muziejų. Nesunkiai rasite gidą, kalbantį anglų arba rusų kalbomis.

Bilietai: suaugusiems – 17 eur, asmenims, jaunesniems nei 14 m. arba vyresniems nei 65 m. amžiaus – 12 eur, vaikams iki 6 m. – nemokamai.

4. Santa Maria delle Grazie bažnyčia ir konventas. Lankytojų minias į šią bažnyčią traukia žymioji Leonardo da Vinčio freska „Paskutinė vakarienė”. Įėjimas į bažnyčią yra nemokamas, tačiau dalis, kurioje yra žymioji freska yra prieinama tik įsigijus bilietą už 6,5 eur. Norint pamatyti freską vasaros sezono metu – vertėtų rezervuoti ekskursiją prieš 3-4 dienas (tel. 0039 02 89421146).

5. Sforcų pilis (Castello Sforzesco) ir miesto muziejus. XIV a. pastatyta Sorcų pilis tai vienas įspūdingiausių dvarų Italijoje. Laiką jame leido da Vinčis ir žymusis renesanso architektas Donato Bramante. Šalia esantis Sempione parkas – tai ideali vieta atsipūsti nuo miesto šurmulio ir pasigrožėti vaizdu į pilį. Iėjimas į pilį nemokamas.

6. Sant’Ambrogio bažnyčia – romaninio stiliaus bažnyčia, viena seniausių Milane.

7. Brera rajonas – menininkų ir bohemos susirinkimų vieta. Žavingos gatvelės, jaukios kavinės ir restoranai, miniatiūrinės galerijos ir gausybė antikvariatų. Čia taip par rasite Pinakoteka Brera muziejų su garsių italų meninikų darbais. Bilietas: 10 eur.

8. Piazza Mercanti – kadaise svarbiausia miesto vieta, turgavietė, kurioje galima buvo nusipirkti viską.

9. Teatro alla Scala – garsiausios operos atliekamos būtent čia.

Šaltinis: time2fly.lt