Nors Japonijoje gimstamumas – vienas mažiausių pasaulyje, šios šalies gyventojai pamišę dėl sekso. Tiesa, iš pirmo žvilgsnio to nepasakysi, bet pasigilinus galima aptikti įdomų detalių, o tada pasidarys aišku, kodėl Japonija garsėja rišimu, keisčiausiais sekso triukais, meilės viešbučiais, ką jau kalbėti apie keistus sekso muziejus.

Daugelį amžių japonai nesusidūrė su puritoniška krikščioniška morale, tad gal todėl čia vyksta tokios šventės, yra sekso kulto apraiškų.
Minėtas festivalis - tai gausaus derliaus, visokeriopo klestėjimo ir apskritai vaisingumo šventė. Festivalio simbolis – falas, nes niekas nekeliautų į nuošalų mažą miestelį. Vienas žymiausių vaisingumo festivalių yra švenčiamas Tagata šventykloje Komakio miestelyje, Nagojos priemiestyje.

Tagata šventyklos ir „Honen Matsuri“ atsiradimo pradžia nėra aiški. Manoma, kad šventykla stovi apie 1 500 metų, o festivalis vyksta mažiausiai 650 metų.

„Honen Matsuri“ festivalis paprastai prasideda apie 22 val. Tagata šventykloje nuo pasiruošimų šventei. Festivalyje ypač svarbi dalis yra gausiai paruoštas maistas. Ypač populiarūs ir perkami – šokoladiniai bananai. Turbūt nereikia nė sakyt, kad 95 proc. bananų tampa aksesuarais fotografuojantis ir tik paskui suvalgomi. Ne mažiau populiarūs vyriško lytinio organo formos saldainiai, iš medžio išdrožinėti falai ir pan.

1 val. nakties vyksta procesijos dalyvių palaiminimas, taip pat yra pašventiniamas 280 kg svorio ir 2,5 m ilgio iš kipariso išdrožtas falas.

2 val. prasideda eisena, skanduojantys šventikai neša plakatus, juos lydi demonas Tengu. Muzikantai groja tradicinę muziką. Didįjį falą neša vyrai, o tradiciškai vilkinčios moterys - 60 cm ilgio falus. Dauguma šių moterų paprastai yra 36 m. amžiaus, kuris laikomas nesėkmingu (reikalingas dvasinis įsikišimas).

Apie 4 val. susirinkama į centrinę šventyklos dalį, kur prasideda ryžių pyragėlių barstymo ceremonija. Į minią metami didžiuliai ličiai, o minia džiugiai juos gaudo. Beje, japonai ramiai stengiasi sugauti didelį vaisių, o užsieniečiai neretai sutrinka, ima stumdytis, šurmuliuoti, netgi kyla ginčų. Ceremonijos pabaigoje kai kurie užsieniečiai stovi, turėdami po kelis ryžių pyragėlius, susidėję juos į maišelius.

Pasibaigus ceremonijai ir festivaliui, dauguma žmonių skuba įį artimiausią traukinių stotį, kiti lieka užkandžiauti. Su rimtais ketinimais į festivalį atvykę žmonės meldžiasi, kad sėkmingai susilauktų palikuonių, o apie dvidešimt pagalbininkų prilaiko milžinišką medinį falą pagrindinėje šventykloje.
„Honen Matsuri“ festivalis vyksta kasmet kovo 15 d.