Apie Šiaurės Ameriką niokojančią pūgą girdime jau keletą dienų. Žinios kasdien baimina žmones: tūkstančiai gyventojų buvo palikti be elektros, sustabdytas energijos tiekimas. Nevyksta daugelis traukinių, uždarytos metro linijos, miestų autobusai taip pat atšaukti. Vaikai neina į mokyklas, sustojęs įstaigų ir organizacijų darbas.

Nusivylę vietiniai keliautojai ir turistai – iš viso buvo atšaukta daugiau nei 4000 vietinių ir tarptautinių skrydžių. Ne tik Niujorkas, bet ir Vašingtonas bei keleta kitų didžiųjų miestų tušti ir užgesę. Juos užklojęs rekordinio kiekio sniegas – pusnys siekia net iki metro gylio.

Tačiau ne visiems gamtos stichija pasirodė nuostolinga ar stabdanti įprastą veiklą. Vietinis niujorkietis į pūgą pažiūrėjo kūrybingai ir versliai. Viename miesto rajonų, Brukline, jis pastatė namelį iš sniego – senovinį eskimų iglu. Tuomet nusprendė į jį kviesti žmones apsistoti nakčiai už pinigus.

Didelis baltas iglu turi landą – mažytį įėjimą, kuriuo galima įsiropšti į vidų. Namelyje viduje rasite veikiančią elektros sistemą, tad jus pasitiks šviesa. Lankytojų komfortą stengiamasi užtikrinti storais kilimais ir neperšlampančiomis pagalvėmis. Siūloma ir karštos arbatos. „Boutique Winter Igloo for two“ skirtas tik dviems žmonėms, nes iš tiesų yra mažulytis.

We got snowed in and built an igloo this weekend. #IndiaStreetIgloo

A photo posted by Justin Seeley (@seel3y) on Jan 24, 2016 at 1:00pm PST

Namelis pastatytas netoli daugybės kavinių ir barų bei kitų pasilinksminimo vietų, tad, anot savininko, lokacija tiesiog puiki. Jis nakvynę iglu namelyje įvertino 200 dolerių – maždaug 185 eurais. Išties prabangi naktis! Atvykti ir apsistoti gali visi norintys, užsirezervavę vietas internetu. Niujorkietis teigia viską pastatęs iš natūralių medžiagų ir tik žmogaus rankų pagalba.

Come stay with us on #airbnb. Link in bio. #IndiaStreetIgloo

A photo posted by Patrick M. Horton (@patrickmhorton) on Jan 24, 2016 at 2:07pm PST

Sunku patikėti – pokštas tai, ar visiškai rimtai, tačiau iglu nuotraukos tapo viena išskirtinių naujienų pūgos metu.

Įprastai iglu statomi toli Šiaurėje, pavyzdžiui, Kanados arktiniame salyne, Grenlandijoje, kai kur Aliaskoje.

#IndiaStreetIgloo with @patrickmhorton and @grifftopher

A photo posted by Justin Seeley (@seel3y) on Jan 23, 2016 at 12:51pm PST