Naujosios programos puošmena – vienos garsiausiųjų pasaulio iliuzionisčių, pelnytai vadinamos antruoju Deividu Koperfildu, Džiulijos Christi (Julia Christiie) atrakcionas. Ji savo artistės karjerą pradėjo prieš 28 metus Norvegijoje. Nuo 1993 metų parengusi devynias didžiules programas, Džiulija su pasisekimu gastroliavo Danijoje, Prancūzijoje, Belgijoje, Ispanijoje, Italijoje, Monte Karle, Vokietijoje, Kinijoje, Singapūre, Hong Konge, Afrikos ir Šiaurės Amerikos šalyse. Ji taip pat yra dalyvavusi daugiau nei septyniasdešimtyje stambių televizijos šou.

Julia Christiie iliuzijos atrakcionas išsiskiria iš kitų pirmiausia tuo, kad jame, be asistentų – žmonių, dalyvauja ir daug gyvūnų. Tuščiose, permatomose dėžėse akimirksniu atsiranda ir dingsta reto grožio įvairių veislių šunys, katės, vilkai, smaugliai ir netgi aštuoniolikos metų amžiaus tigrė Kala.

Stebuklų perpasakoti neįmanoma – juos reikia matyti savo akimis. Nors vis tiek tuo, ką matai, patikėti sunku. Gyvūnai laikomi gerokai erdvesniuose, nei reikalauja įstatymai, aptvaruose, todėl nei užkulisyje, nei pasirodymo metu nepatiria jokio streso. Jie žvalūs, maitinami aukščiausios kokybės maistu bei girdomi specialiu mineraliniu vandeniu.

J. Christiie į Vilnių atvyksta iš Ispanijos, tačiau nuolatos gyvena Paryžiaus priemiestyje. Ji - penkių pasaulinių cirko festivalių aukso ir dviejų – sidabro medalių laimėtoja. 2000 metais artistė Meksikos vyriausybės kvietimu ir finansavimu savo didžiąją Tūkstantmečio programą rodė garsiajame Tabasco mieste.

Čia trisdešimt penkis novatoriško “Fantastinio magijos šou” spektaklius matė daugiau nei 250 tūkstančių žiūrovų. Džiugu, jog, pagaliau, garsiausiąją pasaulio moterį – iliuzionistę, tvirtai įeinančią į pasaulio magų penketuką, pirmąjį kartą galėsime išvysti ir Lietuvoje.

Scenoje - retasis juodasis grifas ir šilkinės kiniškos vištelės

Dar vienas išskirtinis numeris, neišvengiamai papuošiantis naująją cirko programą – “Paukščių fejerija”. Ukrainos cirko artistai Jelena ir Aleksandras Maičiuk į maniežą išveda daugiau nei septyniasdešimt įvairiausių paukščių. Tai ne tik jau vos ne tradiciniais cirke tapę balandžiai, bet ir šilkinės kiniškos vištos, gandrai, kormoranai, išminties simboliu laikomos pelėdos, apuokai, antys, baltagalvis erelis ir ypatingai retas paukštis - juodasis grifas, kurio išskleisti sparnai siekia net tris metrus.

Stebint, kaip manieže su savo augintiniais bendrauja Jelena Maičiuk, susidaro įspūdis, jog ji tiesiogine prasme, supranta paukščių kalbą, nes plunksnuotieji partneriai klusniai vykdo visus nurodymus.

„Džonatano Livingstono Žuvėdros“ skrydis ir „Žirgo šuolis per šokdynę“

Naujojoje tarptautinėje įvairių žanrų cirko programoje taip pat dalyvaus ir daugiau originalių cirko meistrų.

„Žavus, elegantiškas, nepakartojamas“ – tai tik maža dalis komplimentų, kurie įvairiose Europos šalyse lydi raitelį Jurijų Volodčenkovą. Jau keletą metų jis gyvena Vokietijoje ir dirba legendinio klouno Olego Popovo trupėje. Artisto repertuare – ir unikalus triukas „Raitelio ir žirgo šuolis per šokdynę“. Daugelio tarptautinių cirko festivalių nugalėtojai - M. Dobrovitskio vadovaujamas akrobatų ansamblis „Arkada“ iš Rusijos – demonstruoja labai seniai Lietuvoje regėtą parterio skrydį.

Neseniai grupė laimėjo tarptautinio festivalio Italijoje „City of Latina“ pagrindinį prizą. Linksmų jūreivių – akrobatų grupė iš Ukrainos priverčia nusišypsoti didžiausius pesimistus. Nuotaikingi, nors ir labai sudėtingi, triukai keičia vienas kitą, o salėje neslūgsta juoko bangos.

Intelektualesnei publikos daliai neabejotinai ryškų įspūdį paliks Didžiojo Maskvos cirko oro gimnastės kube Zojos Barkovos mini spektaklis “Zouey”, sukurtas JAV rašytojo Ričardo Bacho alegorinės apysakos ”Džonatanas Livingstonas Žuvėdra“ motyvais. O Latvijos cirko žvaigždės Ina Sopova ir Kristaps Pavlovs kviečia stebėti pavojingą, šiandien jau retą cirke, pasirodymą su botagais. Artistai virtuoziškai valdo šį įrankį ir sugeba išmušti netgi šampano butelio kamštį...

Tikrasis cirkas neįsivaizduojamas be gero, linksmo klouno. Šį kartą kaip tik toks artistas linksmins atėjusius į vaidinimus žiūrovus. Tai Švedijos cirko meistras Mister Pilosyan, ne vien savo linksmojo žanro meistras, bet pats tikriausias supermeistras.

Jis puikus žonglierius, iliuzionistas, neįtikėtinas muzikantas, kurio trimitas groja pats savaime, tarsi pakibęs ore. Daugelyje šalių, kuriose gastroliuoja artistas, profesionalūs muzikantai ateina specialiai pasižiūrėti šio stebuklo. Dabar tai galės pamatyti ir Lietuvos publika.

Programos „Cirkas ir magija“ vaidinimai vyks:
Šiauliuose „Šiaulių“ arenoje gegužės 9 d. 18 val
Klaipėdoje „Švyturio“ arenoje gegužės 10 d. 18 val
Vilniuje „Siemens“ arenoje gegužės 11 d. 18 val
Kaune „Žalgirio“ arenoje gegužės 12 d. 15 val

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)