Vasarą blusų turgus vyko Vilniaus Mokytojų namų kiemelyje, per Kalėdas – prekybos centro „Gedimino 9“ terasoje. Kurį laiką jis buvo nutrauktas, tačiau, sulaukus aktyvių raginimų tęsti, buvo nuspręsta jį atgaivinti. Taigi besitęsiant žiemai, jau tradiciniu tapęs Blusturgis atgimsta ir kraustosi į naują vietą, G9 ketvirtąjį aukštą.

Blusturgis - tai ne vien alternatyvi apsipirkimo vieta. Jis kviečia bendrauti: pasakoti ir klausytis daiktų istorijų, derėtis, susitikti su draugais. Organizatoriai turgaus svečiams planuoja rengti kūrybines dirbtuves. Be to, nuo šiol Blusturgis bus kaip niekad ekologiškas. Jis ne tik skatins mažinti nereikalingą vartojimą ir mainytis daiktais, organizuos užsiėmimus šia tema, bet ir prekeiviams siūlys įsikurti ant ekologiškų stalų.

Blusturgis išsiskiria tuo, kad jame dalyvauti gali visi norintys – negalioja koks amžiaus cenzas ar kiti kriterijai, nevaržo teisiniai apribojimai – tereikia turėti įdomių daiktų. Pasak organizatorių, visai nesvarbu, ar tu turi vestuvinį servizą, sesės tapytą paveikslą, originalią skrybėlę ar kasečių kolekciją – kiekvienas, net ir pats keisčiausias daiktas, blusų turguje ras naują šeimininką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją