Šeštadienį, balandžio 29 d., miesto gatves užplūs ėjikai, Birštone vyks tradicinės 31-osios Olimpinio vicečempiono A. Mikėno memorialo sportinio ėjimo varžybos. Jau eilę metų į renginį susirenka patys didžiausi ėjimo entuziastai, kuriems ėjimo varžybos aplink Birštoną tapo privalomu pavasario atributu.

„Šiemet Birštono kurortas didelį dėmesį skiria turizmui ir sportui, todėl pagrindiniai pavasario renginiai yra neatsiejami nuo sporto. Norime, kad žmonės į Birštoną vyktų atsikratyti sukaupto streso ir prisipildyti geros, gryname ore tvyrančios energijos.

Savo renginiuose didelį dėmesį skiriame ir tradiciniams sporto renginiams, kurie skirti pagerbti Lietuvai nusipelniusius žmonėms, ir naujiems, vis populiarėjantiems, su sveikatingumu susijusiems renginiams: žygiams, maratonams, paskaitoms“, – teigia Birštono turizmo informacijos centro direktorė Rūta Kapačinskaitė.

Aktyviai praleisti šeštadienį aplankant Birštono apylinkes kviečia „Dviračių žygio aplink Birštoną 2017“ organizatoriai. Žygio metu bus galima pasirinkti vieną iš trijų, pagal sudėtingumą suskirstytų, trasų. Kelionės metu dalyviai turės galimybę pasižvalgyti po Birštono apylinkes bei išgirsti įdomių kurorto istorijų ar legendų.

Sveikatingumo savaitgalį su „Birštono pusmaratoniu“ Birštono miesto gyventojams ir svečiams dovanos asociacija „Savas miestas“. Skatindama žmonių fizinį aktyvumą ir propaguodama sveiką gyvenseną bei judėjimą, balandžio 29 d. asociacija kviečia į nemokamą paskaitų ciklą „Fizinis aktyvumas ir sveikata“. Paskaitos, kurias ves savo srities profesionalai, sveikos gyvensenos specialistai, visiems, užsiregistravusiems renginio dieną, bus nemokamai vedamos „Vytautas Mineral Spa“ komplekse.

Balandžio 30 d. Birštone vyks „Pirmasis Birštono pusmaratonis“. Renginio organizatoriai kviečia dalyvauti ir puikiai praleisti dieną ne tik renginio dalyvius, bet ir miesto svečius.

***

Birštonas – unikalus Nemuno kilpose įsikūręs Lietuvos kurortas. 82% Birštono savivaldybės teritorijos yra Nemuno kilpų regioninio parko teritorijoje. Bendras savivaldybės teritorijos plotas – 124 km2. Birštono miesto plotas – 13 km2. Savivaldybę sudaro Birštono miestas ir Birštono seniūnija. Birštono savivaldybėje gyvena beveik 4900 gyventojų. Didesnė jų dalis, t.y. 2900, gyvena mieste, o likusieji – 46 Birštono seniūnijos kaimuose.

Unikalūs gamtiniai ištekliai ir išskirtinis vietovės kraštovaizdis nuo seno vilioja poilsiautojus apsilankyti Birštone ir jo apylinkėse. Nemuno vingiuose žaliuojantys miškai mena karališkąsias medžiokles, kuomet Žvėrinčiaus miške aidėjęs Vytauto Didžiojo medžioklės ragas pramogauti kvietė to meto Europos karališkųjų šeimų narius.

Daugiau informacijos apie renginius rasite: visitbirstonas.lt/ ir www.birstonopusmaratonis.lt