Taigi į ką verta atkreipti dėmesį renkantis viešbutį užsienyje.

„Keliautojus galima suskirstyti į dvi kategorijas: tuos, kuriems viešbutis – tik nakvynės vieta ir tuos, kuriems labai svarbi aplinka, viešbučio siūlomos paslaugos ir poilsio zonos. Atsižvelgiant į tai, prieš užsakant viešbutį, derėtų atkreipti dėmesį į keletą niuansų. Pateikiu keletą gairių, kurios padės išsirinkti viešbutį, kurio norite“, - sako Vilniuje įsikūrusio viešbučio „Moon Garden“ direktorė Natalja Kozlova.

Kelionės tikslas ir keliautojo poreikiai

Verslo reikalais keliaujantys svečiai, rinkdamiesi viešbutį, turėtų atkreipti dėmesį į siūlomą nemokamą spartų interneto ryšį, pasidomėti, ar kambariuose elektros lizdai pritaikyti greitam ir patogiam elektronikos prietaisų krovimui, ar viešbutis turi posėdžių salę, seifą dokumentams, ar teikia vertimo ir korespondencijos siuntimo, drabužių valymo paslaugas. Taip pat, ar jo restoranas pritaikytas dalykiniams pietums.

Žmonėms, vykstantiems atostogauti su šeima, bus svarbi vaikams pritaikyta aplinka, galimos vandens pramogos, į sąskaitą įskaičiuoti pusryčiai ir šalia viešbučio esantys laisvalaikio praleidimo centrai. Taip pat pasidomėkite, ar galėsite susitarti dėl auklės paslaugų ir užsiėmimų vaikams: žaislų, spalvojimo knygelių ar kitų dėmesį lavinančių dalykų.

Atsiliepimai apie viešbutį

Visada privalu perskaityti atsiliepimus apie viešbutį. Net, jeigu viešbučio administracija patys prirašys teigiamų vertinimų, atsiras žmonių, kurie išsakys tikrąją nuomonę. Praleidę keliasdešimt minučių vertinimams peržiūrėti, visada sužinosite, ar viešbutis laikosi higienos normų, kokia jo kambarių būklė, koks aptarnavimas, kokie pusryčiai bei restorano meniu ir, ar neteks kambaryje nakvoti su nepageidaujamais augintiniais – tarakonais ir blusomis.

Kaina

„Net brangiausi viešbučiai taiko nuolaidų. Sugaišę šiek tiek laiko ir palyginę kelių viešbučio rezervavimo portalų kainas, visada atrasite mažesnę, - sako N. Kozlova. - Suradę tinkamą kambarį už tinkamą kainą, nepamirškite jo patikrinti paties viešbučio puslapyje – juk tarpininkai dažnai ima procentus, todėl čia kambarį galėsite rasti dar pigiau ir galbūt su specialiomis nuolaidomis“.

Vieta

Visada pravartu gerai išsistudijuoti vietą, kurioje bus pasirinktas viešbutis: ar šalia yra metro, tramvajaus, autobuso, troleibuso ar bet kokios kitos susisiekimo priemonės stotelė, leisianti laisvai keliauti po pasirinktą miestą, o vėliau grįžti atgal į viešbutį. Atminkite, kad taksi vairuotojai daugelyje pasaulio miestų uždirba iš aklai klajojančių turistų, nesuprantančių, kad jų viešbutis – čia pat, už kampo.

Papildomos paslaugos ir mokesčiai

Pasak N. Kozlovos, viešbučiai dažnai siūlo papildomų paslaugų: atvežimą iš oro uosto, bagažo saugojimą, nemokamą rezervacijos atšaukimą, seifą, geriamą vandenį ir užkandžius kambaryje, automobilio statymo vietą, rankšluosčius ir chalatus, rytinį žadinimą ir korespondencijos siuntimą. Kai kurie gali pasiūlyti net „pagalvės meniu“, kai galėsite išsirinkti panašiausią pagalvę į namie turimą.

„Svarbu laiku išsiaiškinti, kokios paslaugos yra mokamos, o kokios suteikiamos už dyką. Nepamirškite, kad kai kuriuose miestuose taikomi specifiniai „pagalvės“ mokesčiai, o kai kuriuose viešbučiuose vietiniai pokalbiai telefonu taip pat apmokestinami. Taip pat nepalikite arbatpinigių du kartus – kai kurie viešbučiai iš karto į sąskaitą įtraukia personalo aptarnavimo mokestį,“ – sako N. Kozlova.