Pateikiame 5 faktus, kuriuos kiekvienas lietuvis turi žinoti apie vieną nuostabiausių Lietuvos kampelių.

1. Didžiausia Lietuvos sala. Rusnė įsikūrusi vienoje iš Nemuno deltos salų, Atmatos ir Skirvytės upių sankirtoje. Nors Rusnė nėra vienintelė sala regione, tačiau iš esamų 6 salų Nemuno deltoje Rusnė – didžiausia. Salos plotas siekia net 47 km2.

2. Aukščiausių potvynių vieta Lietuvoje. Kiekvieną pavasarį tirpstantis ledas sukelia aukšto lygio potvynius Rusnės saloje, kurių metu apsemiamas vienas pagrindinių patekimų į salą – kelias Šilutė–Rusnė. Artėjančio potvynio lygio nuspėti beveik neįmanoma, tačiau įprasti potvyniai Rusnėje dažniausiai pakyla iki 50 cm ir gali trukti nuo savaitės iki mėnesio. Vienas iš seniausių ir didžiausių užfiksuotų potvynių, kurio metu Rusnės gyventojai patyrė itin didelių nuostolių, įvyko 1888 m.
Ypač dideli ir grėsmingi potvyniai užfiksuoti dar 8 kartus: 1958, 1966, 1970, 1978, 1979, 1994, 1995 ir 2010 metais. Tokių potvynių metu beveik visa Nemuno delta būna užlieta vandeniu 1–2 mėnesius, vandens lygis virš kelio iš Rusnės į Šilutę vietomis pasiekia daugiau nei 1,3–1,8 m, o žemesnėse pievose – dar daugiau. Šie potvyniai tampa grėsmingi rusniškiams, nes stiprios tranzitinės vandens srovės su tvirtomis lytimis naikina viską, kas pasitaiko kelyje.

3. Skaniausios rūkytos žuvies sostinė. Rusnė pagrįstai vadinama rūkytos žuvies sostine: Jurijus Belokopytovas yra pirmasis rusniškis, kurio rūkomam karšiui buvo suteiktas tautinio paveldo produkto sertifikatas, liudijantis, jog jis tai daro laikydamasis senųjų šio krašto tradicijų. Šiuo metu tautinio paveldo sertifikatus jau turi dar 5 žuvų rūkytojai. Taip pat Rusnė garsėja pavasario stintų žvejybos laikotarpiu, kurio metu sala pakvimpa šviežiais agurkais.

4. Patraukliausias poledinės žūklės Kuršių mariose centras. Rusnė jau nuo XIV a. garsėja žuvimis. Dabar saloje taip pat mielai renkasi žvejai mėgėjai. Čia kimba įvairiausios žuvys: nuo kuojų ir ešerių iki vėgėlių bei stintų. Žinoma, patraukliausia yra poledinė žūklė, kai žvejai mėgėjai žvejybai į Kuršių marias yra nugabenami keturračiais.

5. Miestelis, kurį patogu apžiūrėti įvairiu transportu. Su Rusnės sala ir jos apylinkėmis galima susipažinti įvairiomis transporto priemonėmis: laivais, dviračiais ir pėsčiomis. Atstumas nuo Rusnės iki Uostadvario – vos 8 km, iki Uostadvario švyturio – dar 2 km, iš ten garlaiviu galima pasiekti Nidą arba Kuršių neriją.